Am si eu o intrebare : daca ciinele este asa de important in viata omului Iius nu a stiut treaba asta? Nu putea si el sa ne dea un exemplu ceva o pilda cum ne comportam cu animalelele cit de importante sint ele pentru noi? Nimic! Atit doar ca nu-i bine sa iei piinea de la gura copiilor si sa o dai ciinilor.deci un raport om/animal tot a dat! Nu de alta dar raportul asta nu mai este de mult cel pe care l-a trasat EL.
Ba mai mult Iisus a mincat peste! Deci vegetarienii cei care "iubesc viata" nu au nici argumente religioase. Iar eu vin si spun ca pisica sau ciinele ca animal de companie este o ratacire westica, o inselare de multe ori. La fel de ratacire ca a hindusilor care au vaci sfinte. Mai mult este normal ca chinezii sa aibe ciinele pe cartea de bucate, cum este la fel de normal sa avem noi mielul.
Animalul este pe pamint sa serveasca omul indiferent ce animal este. A servii omul nu inseamna a inlocuii omul (copii/parinti/prieteni/samd)
Iar chestia asta cu animalul nu te judeca cade.Nici piatra nu o face si n-am vazut pe nimeni plimbindu-si bolovanul de companie prin ger, vint , frig, canicula!
In momentul cind plimbi un ciine de 2 ori pe zi indiferent de ce-i afara nu ai dreptul sa lipsesti de la biserica niciodata (oricum nu-l ai) ma refer la utrenie/vecernie pentru ca asta inseamna sa-l iubesti pe Dumnezeu mai putin decit pe ciinele tau sau dorinta ta de a nu aduna excrementele patrupedului de prin sufragerie!
Astept cu interes reactiile "iubitorilor de animale":)
|