View Single Post
Vechi 23.12.2011, 22:10:51
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Se pare că nu este un fals medieval.

Pe de altă parte, încă nu s-a reușit o explicație științifică privind modul în care a apărut imaginea bărbatului crucificat pe giulgiu, și nici nu s-a reușit o copie sau o reproducere.

Pentru domnul Stefan Florin: Biserica permite ca giulgiul să fie găzduit într-o biserică, permite procesiuni și rugăciuni în fața giulgiului.

Și ce e rău în asta ? Să zicem că nu este giulgiul în care a fost înmormântat Mântuitorul. Chiar dacă nu este, Giulgiul din Torino este o icoană, poartă imaginea Mântuitorului. Atâta timp cât nu se va demonstra cine a pictat giulgiul (iar știința, după cum am arătat, nici măcar nu poate explica cum a apărut imaginea), este pertinent să credem că este vorba despre o imagine acheiropoietă (am scris bine ?), adică creată în mod supranatural.

De ce n-am avea voie să venerăm o asemenea imagine a Mântuitorului ?

Încă o dată vă aduc aminte că Biserica nu a susținut niciodată că Giulgiul este autentic, în sensul că ar fi chiar pânza în care a fost înmormântat Cristos, dar în mod cert este o imagine a Mântuitorului.
dar nici nu a negat autenticitatea lui.
a facut un pas in spate si i-a lasat pe oameni sa creada in ceva ce ei nu credeau.
buna strategia.
Reply With Quote