Subiect: Reguli
View Single Post
Vechi 28.08.2006, 22:25:25
Clausemi
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihai-g
Citat:
Īn prealabil postat de Clausemi
Iar Hristos zice: "Lasati copii sa vina la Mine ca a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor"...oare nu stia Hristos ce zice cand a pomenit de copii?
Faci referire la textul de la Mt.19,14.
Iata ce spune Fericitul Augustin comentand acest verset: " cand ai spus ca a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor, Imparate al nostru, Tu Te-ai gandit nu la nevinovatia copiilor, ci la micimea staturii lor ca simbol al smereniei."
Cred ca sunt destul de clare cuvintele lui Augustin.
Imi poti spune si mie :oare exista minte omeneasca care sa stie ce a vrut sau ce a gandit Hristos EXACT???...EU CRED CA NU....

"Tu Te-ai gandit nu la nevinovatia copiilor, ci la micimea staturii lor"(Fer.Augustin)...eu ma intreb :si daca Hristos s-a gandit la sufletul curat al copiilor,nealterat ca al unui adult?...ce certitudine avem ca Fer.Augustin stia exact la ce s-a referit Hristos cand a spus aceste cuvinte?...

Toate comentariile care s-au facut ulterior asupra unor teme...sunt doar pareri....si ca dovada a ceea ce-ti spun....am sa te rog sa mai citesti din parintii patristici si sa vezi ca au avut pareri opuse sau nu au comentat in acelasi ritm anumite subiecte biblice,hristologice,mariologice...etc
Sa nu mai vorbim si de diferentele dintre Biserica Rasaritului si a Apusului cu toti Sfintii lor din perioada Sinoadelor Ecumenice.
Exemplul pe care tu mi-l dai din Fer.Augustin l-ai ales special ca sa-ti sustii propria parere...eu insa l-as alege pe Sf.Ioan gura de Aur....imi place mai mult...si te-as ruga,daca tot iti sustii parerile cu citate de acest gen....sa fii mai obiectiv si sa iei in consideratie toate comentariile Sf.Parinti la acest capitol...si sa tragi o concluzie obiectiva...iar ca sa-mi dovedesti ca esti un cercetator adevarat mai studiaza si pe linie medicala,psihologica comportamentul copilului si adultului(asta ca sa te poti exprima cat mai corect si asupra mostenirii genetice a speciei umane).
Reply With Quote