Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Asta tu ar trebui să-mi arăți! Știi... eu sunt cu Scriptura, nu cu Sfânta Tradiție...
Aici ți-ai cam dat cu stângu-n dreptul... Apostolul Pavel spune că lupii răpitori vor veni chiar după moartea lui:
"Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma." (Fapte 20,29)
|
Esti cu scriptura si cu teoriile fanteziste! Daca eu ma duc la biserica adventa nu gasesc carti scrise de White? Pana in anul 300 de ce nu gasesc asa ceva? Deoarece gandirea asta adventista nu era! Apoi iar te grabesti sa interpretezi gresit. De unde tragi concluzia ca dupa moartea lui Pavel? Stim ca secte au fost si in primul secol ne-o spune Nt! Dar ele au disparut in schimb biserica adevarata nu! Astfel sectele au confirmat ca nu sunt de la Dumnezeu pe cand lucrarea bisericii apostolice a ramas. Apoi martirii apartineau de biserica. Sunt documente!
Dealtfel daca profetia (cea cu 2300 de zile) avea sa fie decoperita la urma biblia se contrazice:Iar cand va veni Acela, Duhul Adevarului, va va calauzi la tot adevarul! Adevarul despre curatarea altarului nu a fost aflat decat in anul aproximativ 1844 deci Iisus a mintit?Mai degraba putem spune ca profetia celor 2300 in varianta adventa este o nascocire decat sa credem alte lucruri nebunesti!
Mai pe la sfarsitul postarii tale gasesc ca biserica a stat in pustiu. Cati ani? Si din ce an in ce an?
Din punct de vedere ortodox Duhul Adevarului ne-a calauzit la tot adevarul. Cand apareau probleme in biserica ca si in Faptele Apostolilor bisericile se adunau si cereau Ca Duhul Adevarului sa ii calauzeasca la adevar! Asta e definitia sinoadelor!