Si eu sint de parere ca EGW nu a avut spirit profetic si nici macar doar revelatii veritabile , acelea veritabile au fost putine.
nu stiu despre alti profeti adventisti sau de alte cyulte insa daca exista revelatii individuale in urma rugaciunii ele ies mai greu la lumina iar profetii nu ies in fata ca in vremurile vechi iar acestia sint extrem de rari. Ei au datoria sa ajute discret evolutia uricarei religii nu doar pe cea oficiala-chiar daca de autorullor vor beneficia doar putini in conditiile in care nu pot rasturna o ntreaga dogma .
Despre revelatii individuale am auzit atit la adventisti cit si la alte culte insa ele sint atit de grele incit nu pot fi purtate de intreaga comunitate cel putin deocamdata. unele care au putut fi purtate aufost introuse in dogma -caci daca urmareresti in timp amanuntele dogmei vezi ca in timp ele evolueaza spre bine, Dumnezeu lucreaza .
Lucrul pe care il doreste Dumnezeu este pacea si nu antagonismul religios .
deci El vrea sa faca pace dogmatica pe pamint si o va face chiar daca initial din orbire i sa va opune o intreaga lume.
Evreilor li s-a promis ca ei vor fi curatiti in prezenta Domnului lui Israel care se va aseza si ii va curati si ei vor domni peste neamuri.
In ce conditii se va realiza acest lucru?
in comditiile in care Domnul va fi prezent pe pamint la conducerea unei religii unice care religios si politic va conduce intreaga lume iar evreii respectivi se afla printre reprezentantii altor popoare care si ei vor guverna cu titlu de egalitate peste neamuri avind si responsabilitati politice .
Este evident ca doar prezenta lui Dumnezeu ii poate converti pe evrei la credinta in IIsus.
Dumnezeu a spus ca ce a promis va implini ce a hotarit va face nu va da inapoi insa azi incep sa existe preoti care spun ca Dumnezeu s-a razgindit si ca nu mai aduce nici urgia nici alte lucruri promise in Zaharia 12 caci acest capitol este unul uneori controversat .
|