View Single Post
Vechi 25.12.2011, 18:16:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit De ce nu biserica mea ?

Inca de la primul meu contact cu neoprotestantismul m-a framantat intrebarea asta.Brosurile lor imi spuneau cat de rau e papa,de multe ori el era Satan iar BC era o prostituata.Asta pentru ca "pocaitii " inca nu aveau brosuri "localizate " pe ortodoxie asa ca veneau si ei cu ce puteau :)
Deci Papa e rau.BO e rea.De ce ? Pai pentru ca citim Biblia si acolo nu gasim lucruri pe care le gasim in BC si BO .Daca nu scrie in carte despre icoane sau aghiazma nu e "Biserica lui Hristos".
Sa zicem ca sant de acord.Ce nu scrie in carte nu e voia lui Hristos.Dar : Ok BC si BO sant rele.Asta face orice alta biserica sa fie Biserica lui Hristos ?
Pana si parintii reformei sant "papisti ".Daca-i spui unuia ca Luther a crezut ca Maica Domnului nu a avut alti fii Luther e "papist".Daca-i spui ca si Calvin a spus ca nu putem afirma ca aceia sant copii Mariei si Calvin e "papist".Numai noi santem crestinii adevarati ca la noi vine Duhul sa ne desluseasca atunci cand citim :)
Pai hai sa citim :
Unde anume scrie in carte ca o sa vina altcineva dupa apostoli sa construiasca o noua biserica ? Unde anume scrie in carte ca oricine altcineva in afara de apostoli si de cei randuiti de apostoli prin punerea mainilor au dreptul sa boteze ? Unde scrie ca or sa apara profeti in afara bisericii ? Aha pai e Pavel .Pai Pavel nu se apuca de capul lui sa vorbeasca si nu face o noua biserica.E botezat si randuit de Anania.Deci unde anume scrie ca or sa apara profeti care sa infiinteze noi biserici sau biserica adevarata sau cum vreti sa-i spuneti ? Unde le-a zis Iisus apostolilor "Ok mergeti si va jucati un pic de-a biserica dar eu voi trimite pe altcineva 1800 sau 1900 de ani mai tarziu sa infiinteze o noua biserica si sa boteze in numele meu ?
Daca in biblie e adevarul unde sant scrise toate astea ?
Daca numai biblia e importanta si te poate mantui de ce nu o cititi acasa cu familia ? De ce nu va botezati intre voi daca vine Duhul Sfant la fiecare ? Stati acasa ,spuneti Tatal Nostru,frangeti painea de un leu sau luati din aia gata feliata si lasati usa deschisa sa auda si vecinii.Dati-le Biblia si spuneti-le sa citeasca si sa se roage sa vina Duhul Sfant si la ei.
Deci inainte sa spuneti catolicului sau ortodoxului cat de eretici sant ei, ce ar fi sa cautati in biblie si sa gasiti ceva din ce a spus Iisus care sa justifice biserica voastra ? Probati cu biblia ca ati fost botezati ca un crestin de cineva care are dreptul sa boteze.Probati cu biblia ca "profetul " vostru a avut dreptul sa infiinteze sau reinfiinteze Biserica lui Hristos cea infiintata o data de apostoli si care este " nebiruita de Iad ".
Reply With Quote