Citat:
În prealabil postat de Raoul
3. Pana la urma pentru ce s-au "jertfit"? Pentru a avea parte de ce am avut dupa '89 si avem si in prezent? In cazul asta preferam sa nu fi iesit nimeni in strada,niciodata nu voi multumi cuiva ca a murit sau a luptat pt. ca eu sa am... ce sa am? Voi ce aveti? Vi s-a mai dat vreo casa,un loc de munca,si eu nu stiu? S-au oprit avorturile (al caror nr. chiar a depasit populatia tarii)? etc. etc.? daca raspunsul e "NU",atunci nu vad de ce i-as "venera" pe acei oameni. Chiar n-aveam nevoie de porcaria asta de democratie (chipurile).
|
E ca si cum ai spune ca e mai bine sa stai intr-o cusca,o cusca ce asigura o aparenta siguranta si o falsa moralitate,impusa prin teroare (daca era una autentica,lucrurile nu ar fi luat-o razna dupa 89),decat sa ti se dea libertatea,pentru ca nu stii ce sa faci cu ea.
Intr-adevar,democratia a fost prost inteleasa,oamenii nu au stiut ce sa faca cu libertatea primita.In libertate ai mai multe obligatii,responsabilitati,e important sa iti asumi propriile alegeri si decizii,insa din ce se vede,o mare parte din romani nici pana in prezent nu o fac.
Mereu se plang,invinuiesc,regreta,compara si mai rau decat atat...asteapta ca altii sa faca schimbarile pentru ei,probabil o veche tara a anilor de dictatura.