View Single Post
Vechi 27.12.2011, 21:51:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Discutiile de acest gen,au mai fost si anul trecut cu Raoul si inca un "pretin"iulyyan ,amandoi avand aceeasi melancolie comunista in comun.
Iar acum dupa un an au loc aceleasi discutii cu Raoul,deci nu am ajuns nicaieri si nici nu o vom face prea curand.

Eu,spre deosebire de ei am amintirile unui copil din perioada comunista,ei au numai idei fanteziste si poleiala unei epoci idealiste,care insa nu s-a manifestat in real.
Am crescut mai mult cu batranii familiei,caci parintii erau f ocupati cu lucrul si cu"munca voluntara"adica fortata,insa ma trezeam de multe ori singura deoarece si batranii plecau cu orele,cu zilele sa stea la rand la cozi.
Cand am mai crescut,deja pe la 4-5 ani ma luau la cozi cu ei...cred ca nu exista blestem mai mare pt un copil decat sa stea locului-statul acesta pe loc nu este compatibil cu ritmul copilaresc,ori asta era un mod de viata al romanilor:azi o coada,maine alta,apoi saptamana viitoare de la capat.
A manca in Bucuresti,ajunsese un lux;la tara oamenii se gospodareau mult mai bine.
Ei bine,mancarea ajunsese o obsesie nationala iar daca nu erai vrednic sa ti-o procuri prin diferite mijloace(spaga data vanzatoarelor care-ti dadeau pachete prin spatele magazinului)rafturile magazinelor nu-ti ofereau nimic decat niste conserve,nici painea nu se gasea chiar asa la orice ora :))
Ma bucur ca varsta m-a ajutat sa nu realizez mare lucru din ororile comunismului(insa statul la cozi,penele de curent si cantecele comuniste ma bantuiesc si azi).

Da,doctorii,inginerii,intelectualii isi puteau cumpara o casa sau mai multe,dar nu oamenii de rand,care traiau si ei de azi pe maine,mai ales cei cu copii.

Cei care vor mai mult decat 6 milioane/pe luna trebuie sa faca mai mult,sa investeasca in educatia lor,sa FACA efectiv ceva pt a avea un salariu mare,caci nu vad temeiul de a plati un amarat de absolvent de liceu cu mii de euro.Ce stie ala sa faca?

De obicei,cei care castiga salarii mari au raspunderi foarte mari si un stres pe masura.Asta nu inseamna ca nu exista salarii mari in Romania,ba sunt si inca multe.Cele de 6 mil/luna sunt reprezenatate de multimea neinstruita sau nepregatita pt o profesie anume,adica lucratori fara experienta.
Culmea sau paradoxul este ca multimea neinstruita(si fara bani)are gust pt consumatorism,de aici datoriile la banci.
Desi toti spun ca abia isi duc traiul de azi pe maine,unii dintre cunoscutii mei romani isi fac veacul prin excursii in locuri exotice,isi remodeleaza casa,gradina sau isi fac operatii estetice.
O alta familie pe care o cunosc bine:ea casnica,el sofer+2 copii,amandoi 20 si ceva de ani,educatie zero,venit minim+cerseala de la rude.
Anul trecut,capul familiei a facut 2 imprumuturi la banci pt nevoi personale:imbunatatirea statiei stereo si schimbare de autoturism!!!!
Nimic concret pt familie,pt viitor,pt educatie eventual(pt ca sunt in pragul anafalbetismului).
Aceste cazuri nu-mi provoaca mila ci sila!!

Eu as indrazni sa zic ca o duc bine,vb lui Base' insa ei se dau de ceasul mortii ca nu mai pot de datorii...Dumnezeu sa ne ierte,pai daca te imprumuti pt costul unor operatii estetice sau pt o excursie in Bermude,inseamna de la bun inceput ca nu ti le permiti si ca aceste costuri iti vor crea greutati.
Si eu eram iresponsabila pe la 19 ani cand achitam costul unei rochii Versace in 2-3 luni,dar cel putin imi asumam iresponsabilitatea fara a pune acest aspect in carca conducerii actuale.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote