View Single Post
Vechi 08.09.2007, 21:37:13
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.
Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.
Am o intrebare. Presupunem urmatorul caz:
X iubeste animalele si face tot posibilul din umilul lui salariul sa le mai dea de mancare cainilor din jurul blocului. Are in casa vreo 2-3 caini maidanezi aciuati pe acolo, raniti, pe care ii ingrijeste sincer, din tot sufletul
Y are o groaza de bani si face donatii substantiale orfelinatelor, pentru a lasa o impresie buna in societate.

Suntem noi in masura sa spunem cine se mantuieste? E pe puncte, in functie de cum credem noi? Chiar crezi ca tot ceea ce savarseste un om pe aceasta lume o face cu gandul la mantuire? Pai asta nu e egoism pur? Fac o fapta buna ca sa ma mantuiesc?"a, ce mai iau si javra asta sa o ingrijesc, ca nu ma mantuiesc daca fac asta". Eu sunt de parere ca un gest atata timp cat izvoraste din suflet, valoreaza mult mai mult, indiferent cat este de mic
Reply With Quote