Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.
|
Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.
|
Am o intrebare. Presupunem urmatorul caz:
X iubeste animalele si face tot posibilul din umilul lui salariul sa le mai dea de mancare cainilor din jurul blocului. Are in casa vreo 2-3 caini maidanezi aciuati pe acolo, raniti, pe care ii ingrijeste sincer, din tot sufletul
Y are o groaza de bani si face donatii substantiale orfelinatelor, pentru a lasa o impresie buna in societate.
Suntem noi in masura sa spunem cine se mantuieste? E pe puncte, in functie de cum credem noi? Chiar crezi ca tot ceea ce savarseste un om pe aceasta lume o face cu gandul la mantuire? Pai asta nu e egoism pur? Fac o fapta buna ca sa ma mantuiesc?"a, ce mai iau si javra asta sa o ingrijesc, ca nu ma mantuiesc daca fac asta". Eu sunt de parere ca un gest atata timp cat izvoraste din suflet, valoreaza mult mai mult, indiferent cat este de mic