Citat:
În prealabil postat de morroshan
Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.
10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire.
11. Căci zice Scriptura: "Tot cel ce crede în El nu se va rușina".
12. Căci nu este deosebire între iudeu și elin, pentru că Același este Domnul tuturor, Care îmbogățește pe toți cei ce-L cheamă pe El.
13. Căci: "Oricine va chema numele Domnului se va mântui".
Dupa cum se vede nu zice Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți si (ai dreapta credinta, esti doar in biserica ortodoxa, esti doar in biserica catolica, esti doar protestant, ai destule fapte, etc) atunci te vei mantui.
Adevarul este simplu, diavolul intotdeauna incearca sa il complice.
|
Atunci am si eu cateva intrebari:
1. Daca eu cred ca Hristos e Dumnezeu Cel inviat si scriu cateva mesaje prin autobuz cu markerul si mai tip in gura mare pe strada asta, am rezolvat-o cu mantuirea? De asta nu e bine ca fiecare sa interpreteze Sf Scriptura dupa capul lui. De asta BO este adevarata Biserica a Lui Hristos.
2. Daca mantuirea e la toti, de ce nu treceti la ortodoxism?
3. Daca Hristos spune ca pacatul impotiva Duhului Sfant nu se iarta, iar hula este pacat impotiva Duhului Sfant, iar invataturile de credinta gresite sunt hula cam cum se mantuiesc cei care au invatatura gresita? Simplu: nu se mantuiesc. Deci o singura Biserica poate avea invatatura corecta. Acum pot sa incep iar insiruirea pentru care BO este acesta dar cand cineva nu vrea sa accepte adevarul, a spus-o si Mantuitorul, chiar de ar invia cineva din morti tot nu ar crede.