View Single Post
Vechi 28.12.2011, 22:54:04
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de morroshan Vezi mesajul
Am fost in ortodoxim pentru 25 de ani si nu mi-a schimbat cu nimic starea spirituala. Nu m-a facut sa cred decat ca prin faptele mele ma mantuiesc. Abia cand prin harul Lui am inteles cine sunt eu si cine e Isus - slavit sa fie numele lui in veci; abia atunci am fost cu adevarat liber in Hristos - si nu din cauza a ceea ce am facut eu ci a ceea ce a facut EL.
Biserica lui Hristos e un organism nu o organizatie. Din pacate foarte multi au impresia ca mantuirea are legatura cu organizatia de care apartin.
Am si eu o intrebare. Nu va trag la raspundere, doar am o curiozitate.
Inainte de a parasi ortodoxismul cat stiati din invatatura pe care o marturiseste acesta (comparativ cu cut stiti despre invataturile actualei confesiuni de exemplu)? Cat de des mergeati la Biserica?
Si de ce va intrab asta? Pentru ca din cate persoane care s-au convertit de la ortodoxism ori au facut-o din diverse interese (sunt sigur ca nu din cauza asta ati facut-o dvs), fie nu stiau mai nimic despre Biserica din care faceau parte si cineva care stia cum "sa puna problema" ii putea convinge foarte usor? Pentru cei din a doua categorie, cum pot acestia sa spuna ca nu se regaseau si nu isi gaseau linistea in BO cand ei nu au caut-o acolo?

Citat:
În prealabil postat de morroshan Vezi mesajul
Cat despre hula impotriva Duhulu Sfant nici nu stiu daca mai are sens sa discutam. E inutil sa incercam sa demonstram ca cineva care in viata lui domneste Isus si nu el insusi ar putea sa huleasca impotriva Duhului Sfant.
Tocmai asta e ca nu domneste. Nu toti cei care stiga Doamne Doamne se vor mantui.
Sa presupunem ca Fecioara Maria e Nascatoare de Dumnezeu. Cum majoritatea protestantilor si neoprotestantilor sustin ca nu e, cum vor putea acestia sa se mantuiasca au hulit impotiva Maicii Sale si automat impotiva Duhului Sfant pentru ca nu au recunoscut invatatura corecta?
Invatand altceva decat ceea ce au invatat Hristos si Apostolii nu este hula? Fara sa fie citat din Sf Scriptura, inteleptiunea omului este tot din asemanarea cu Dumnezeu: "Drumul spre Iad este pavat cu bune intentii".