View Single Post
Vechi 28.12.2011, 23:56:48
morroshan morroshan is offline
Member

Data înregistrării: 06.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare. Nu va trag la raspundere, doar am o curiozitate.
Inainte de a parasi ortodoxismul cat stiati din invatatura pe care o marturiseste acesta (comparativ cu cut stiti despre invataturile actualei confesiuni de exemplu)? Cat de des mergeati la Biserica?
Si de ce va intrab asta? Pentru ca din cate persoane care s-au convertit de la ortodoxism ori au facut-o din diverse interese (sunt sigur ca nu din cauza asta ati facut-o dvs), fie nu stiau mai nimic despre Biserica din care faceau parte si cineva care stia cum "sa puna problema" ii putea convinge foarte usor? Pentru cei din a doua categorie, cum pot acestia sa spuna ca nu se regaseau si nu isi gaseau linistea in BO cand ei nu au caut-o acolo?
Se pare ca dumneavoastra nu m-ati inteles ce am incercat sa spun. Nu am parasit ortodoxismul ca sa ma duc la o alta confesiune. Am parasit ortodoxismul pentru ca tot ceea ce m-a facut a fost sa cred ca prin faptele mele sunt mantuit. Activitate religioasa am avut destul de multa. Nu pot sa fac o comparatie cu alti dar pot sa spun ca tineam posturile de peste an, cel al Pastelui inclusiv nu mancam de vineri pana duminica nimic, posteam vineri, mergeam la biserica inclusiv in ziua de craciun si noaptea de anul nou, ma cuminecam sarutam icoane, mergeam la manastiri cu o zi inainte de sfanta Maria pe jos aproape 30 de km, ma spovedeam (sau cel putin asa credeam eu atunci) dar vedeti dumneavoastra, cu toate aceasta viata mea era dominata de eul meu propriu si nu de Isus Hristos. Cu alte cuvinte tot ce faceam faceam sa ma satisfac pe mine si nu pe Domnul. Activitatea religioasa o faceam ca sa ma mantuiesc pe mine nu ca sa ii dau glorie Lui. Nu minteam, nu injuram, nu furam, nu mi-am inselat sotia si tot ceea ce faceam credeam ca faceam bine. Imi spuneam ca Dumnezeu o sa fie bucuros sa ma aibe in rai pentru cat de bun sunt. Ca atunci cand mor ma duc cu fruntea in sus in Rai pentru ca am fost un om bun, am avut activitate religioasa, am facut parte din adevarata religie. A trebuit sa ajung la un punct cand nu am mai putut sa ma bazez pe puterile mele iar la momentul acela Dumnezeu a trimis pe cineva in viata mea ca sa imi spuna ce anume a facut Isus pentru mine. SI abia cand am inteles - prin Harul sau - ca eu trebuiam sa fiu pe cruce si nu El; eu care sunt o mizerie, un fir de praf in univers trebuiam sa fiu acolo pe cruce si totusi El-creatorul universului a zis nu, o sa mor eu pentru tine. Abia atunci viata mea a inceput sa se schimbe. Abia atunci am inteles ca toata activitatea mea religioasa a fost zero. Toata incercarea mea de a tine cele 10 porunci nu au fost decat o minciuna pentru ca acum cand ma uit inapoi si o compar cu standardul Lui, le-am incalcat pe fiecare dintre cele 10 in fiecare zi. Vedeti oamenii incearca sa reduca totul la activitate religioasa dar daca aceasta nu vine dintr-o inima curata este fix zero, rufe murdare cum spune profetul. Iar o inima curata nu o poti avea decat atunci cand eul tau nu mai reprezinta nimic pentru tine. Iar eul tau nu mai reprezinta nimic pentru tine atunci cand esti nascut din nou.
Vedeti dumneavoastra oamenii incearca sa reduca nasterea din nou la o activitate religioasa, la un botez sau la mai cine stie ce. Stiu care e doctrina ortodoxa si stiu ca multi o sa ma critice zicand ca atac doctrina dar nu asta mi-e intentia deloc. Pentru mine asta a fost nasterea din nou. Momentul in care tot ce am invatat pana atunci a trebuit sa sterg cu buretele. Si sa incep din nou de la zero o viata bazata pe Isus si nu pe mine. Si toate acestea au fost prin Harul Lui si nu prin efortul meu - a lui sa ii fie slava in vecii vecilor.

Si de aceea il marturisesc pe Hristos. Nu trebuie sa strig in gura mare in statii de autobuz dar nici nu pot sa tac pentru ca El mi-a schimbat viata. O fac din dragoste pentru El si atat. Ca un copil care este mandru de cine este tatal lui.

Citat:
Tocmai asta e ca nu domneste. Nu toti cei care stiga Doamne Doamne se vor mantui.
Cat despre cei ce zic doamne doamne, domnul Isus a spus in Evanghelia dupa Matei:
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

Vedeti dumneavoastra aici sunt oameni care nu numai ca au spus doamne doamne dar au avut o adevarata activitate religioasa. Ceea ce am facut eu in ortodoxie a fost fix zero. Adica aici sunt oameni care au scos draci din oameni, oameni care au facut minuni, si au proorocit si toate astea in numele Lui. Adica activitate religioasa serioasa nu cateva rugaciuni si posturi. Si reprezita zero pentru Domnul Isus. Ba chiar o numeste faradelege.
Nu pot decat sa ma uit inapoi la viata mea si sa trag o singura concluzie - oamenii acestia sunt oameni care nu sunt nascuti din nou. Oameni care tot ceea ce fac nu fac din dragoste pentru Domnul Isus. Oameni care Isus nu este Domn in viata lor.
Citat:
Sa presupunem ca Fecioara Maria e Nascatoare de Dumnezeu. Cum majoritatea protestantilor si neoprotestantilor sustin ca nu e, cum vor putea acestia sa se mantuiasca au hulit impotiva Maicii Sale si automat impotiva Duhului Sfant pentru ca nu au recunoscut invatatura corecta?
Invatand altceva decat ceea ce au invatat Hristos si Apostolii nu este hula? Fara sa fie citat din Sf Scriptura, inteleptiunea omului este tot din asemanarea cu Dumnezeu: "Drumul spre Iad este pavat cu bune intentii".
Stiu ca Fecioara Maria l-a nascut pe Isus Hristos. Va spun sincer ca nu stiu care este doctrina ortodoxa sau protestanta. Nici nu m-am gandit ca e important acest lucru pana sa mentionati dumneavoastra aici. Daca era important pentru cresterea mea spirituala daca e nascatoare de Dumnezeu sau nu, cu siguranta o gaseam in Biblie. Dar sincer nu vad cum ar putea asta sa imi schimbe mie cresterea spirituala cel putin nu acum. Poate dupa ce ma mai maturizez o sa aflu. E totul in mana lui oricum.
Ca si o concluzie, nu am parasit ortodoxia ca sa ma mut intr-o alta religie organizata. Pentru ca stiu ca nici o religie organizata nu poate sa imi dea ceea ce imi da Isus - iertare, sansa la o noua viata, posibilitatea sa il chem pe Dumnezeu tata si sansa sa fiu fiul lui. Si asta pentru tot ce a facut El la cruce si pentru dragostea lui nu din cauza ca eu sunt bun sau ca fac parte din religia corecta sau adevarata sau ca am nu stiu cata activitate religioasa.
Reply With Quote