View Single Post
Vechi 29.12.2011, 00:48:35
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Aoleu, nu va mai opriti?! Ceva personal, repet, scris "manu propria", nu puteti concepe si posta? Vreau sa zic, altceva decat dulcegarii amare propagandistice cerulariene?!
Cer iertare adminului si colegilor pentru ton, dar nu se poate: omul asta posteaza ca un droid-bibliotecar zeci de pagini de citate, si nu discuta aproape deloc. Daca asta nu e o forma mascata de trolling, nu stiu ce este.
Da, Calvin a facut si crime. Da, Lutehr a fost un porc. Insa, dvs., d-le doctor (may the Lord help ur patients), dvs., ce faceti cu sufletul dvs.? Ce faceti concret ca lumea asta sa fie cu un femtometru mai departe de Iad? Ceva educativ, cultural, dogmatic, chiar si banalitati inveslitoare, dar nu frivole sau blasfemiatoare, nu puteti posta?! What the heck, vi se pare ca conflictualitatea este, per se, o virtutute cu valente mantuitoare?! Adica daca vecinul este "eretic", si ii vorbesc credinta de rau, eu ma mantuiesc pe chestia asta?!
Stiti ceva, ca medic? Eu am terminat bio, deci suntem vecini de mosie. Cand am audiat cursul de etologie, am afalt ca imnurile, si alte bla-blauri "patritoce" si de "comunitate" nu sunt altceva decat echivalentul uman al scarpinarii intre maimute, si al urletului in haita al lupilor, si al multor alte manifestari pur animale, prin care se reconfirma "sunt cu ai nostri, ai nostri pana al moarte". Cam asta e ideea. Si cu religiile/confesiunile/filosofiile/ideologiile politice e la fel, si cu subiectivismul ardent si limitat care le este miez afectiv activ. Tot aia e: o etalare de muschi ai clanului de babuini, pardon ai grupului uman ideologizat, la adresa "ereticilor", adica "nemernicii de ceilalti din afara".
P. S. Credeti ca asta va e victoria morala impotriva cuiva ca Scotinaul?! Ii porcaiti credinta, si ziceti ca asta e barbatie si credinta?! Nu. Cum am scris mai sus, marturisirile de credinta de felul asta sunt doar...chelalait de paviani care isi delimiteaza teritoriul, sau il iau pe al altora. Sau (ca sa ramanem in peisajul autohton romanesc) de maidanezi, fie ei considerati doar in registrul metaforic: niste "comunitari" jerpeliti si jalnici ai spiritualitatii.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 29.12.2011 at 00:54:22.
Reply With Quote