View Single Post
Vechi 29.12.2011, 12:44:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Am facut eu vreo referire (in actuala noastra discutie) la "viziunea teologica catolica"? De unde ati scoso si pe asta? Eu discut cu dvs. si fac referire, strict, la afirmatiile dvs.
Pentru că afirmațiile mele coincid cu poziția Bisericii Catolice.

Citat:
Dvs. incercati sa demonstrati ca mortul traieste, o astfel de idee facand inutila revenirea Mantuitorului si invierea mortilor.
Total fals. Eu încerc să vă explic că Biserica Creștină a învățat dintotdeauna că omul are trup și suflet. Trupul moare de moartea trupească și va fi restaurat și glorificat la Judecata de apoi; sufletul este nemuritor, în sensul că nu-și va înceta niciodată existența, dar poate să fie despărțit de Dumnezeu; această despărțire o numim moarte spirituală.

Prin urmare: este o interpretare grosolană și grotescă aceea pe care încercați dumneavoastră să o impuneți prin sintagma caraghioasă "mortul trăiește".

La fel de falsă este ideea că reveirea Mântuitorului ar fi inutilă: Mântuitorul va reveni pentru învierea trupurilor, pentru Judecata de Obște și pentru restaurarea Creației.

Citat:
Nu. Si, nu pozitia bisericii catolice era in discutie ci pozitia dvs.
V-am explicat deja că poziția mea este cea a Bisericii Catolice.

Citat:
Nu este cazul sa sariti in sus cand nu stiti sa raspundeti si sa veniti cu acuzatii total nefondate. Nu am, in aceasta discutie, nici o treaba cu punctul de vedere al bisericii catolice.
Asta este din ciclul: "Lasă-mă, băi, în pace, cu Newton și cu legile fizicii, nu mă interesează; eu n-am treabă cu ele, pe mine mă interesează cum dovedești tu că mărul cade în jos"