Datorita unui inimos si sufletist membru al acestui forum, am primit Acatistul Sfantului Grigorie Decapolitul si impreuna cu Acatistul am primit si o bucatica din vesmantul acestui Sfant facator de minuni . Nu am cunoscut spre rusinea mea nimic din viata acestui sfant. Va spun cu mana pe inima, ca simt efectele bine facatoare, de cand citesc zilnic din Acatistul primit. SFANTUL GRIGORIE s-a nascut la IRINOPOLIS,oras in DECAPOLIA Asiei Mici, in anul 780 , primind aleasa educatie crestineasca,aratandu-se inca din pruncie infrumusetat cu credinta,curatie si infranare. Mare facator de minuni in timpul vietii, dar mai ales dupa moarte,a primit darul tamaduirii neputintelor sufletesti si trupesti, mai ales a epilepsiei si duhurilor necurate, chiar si undelemnul ce arde in candelele de la racla sa avand puteri tamaduitoare. Sfintele sale moaste, intregi si binemirositoare, se pastreaza inca din 1497 in biserica manastirii BISTRITA-VALCEA, fiind izvor de tamaduiri celor ce alearga cu credinta catre ele.
|