View Single Post
Vechi 29.12.2011, 15:00:09
ioan cezar
Guest

Implicit

La multi ani, tuturor!
Celor pe care v-am suparat cu vorbele mele, va cer cu umilinta iertare. Iertati scapararile sufletului meu inca bolnav si poftiti de imi dati doctorii sufletesti. Promit ca le iau pe toate, nu ascund nimic sub limba! (Accept si injectii, chiar daca doare...)
Celor care m-au suparat, iarasi le cer iertare. Ca nu am fost in stare sa imi domolesc focul iritarii, ca am lasat orgoliul sau fricile si, in fond, mandria, sa imi intunece inima si mintea.
Celor care m-au lasat rece, iarasi le cer iertare, ca am fost impietrit si lenes.
Imi cer iertare omului launtric, respirind in fiecare dintre noi, despre care stiu ca se tine de mana cu omul launtric al fiecaruia, nevazut. Fata de acesta, cele mai umile plecaciuni si lacrimi intru Hristos Domnul. Pentru lanturi si bice, pentru scuipat si ocara, pentru ziduri de frica si lasitate, pentru idoli si curvie (neinfranare), pentru prea putina prietenie, pentru daramare in loc de zidire.
Cum cred ca Dumnezeu nu sufera la omul crestin linistea (porcina) si nepasarea, tihna si viata usoara, imi urez mie insumi si voua tuturor, un an greu.
Un an mai greu ca niciodata va urez, un an de sacrificii intru slujirea aproapelui, intru urmarea lui Hristos, un an udat intru rodnicie cu lacrimi de pocainta, un an cu dezamagiri frumos asumate si inaltate impletit cu rugaciune, ca fumul tamaii, un an cu mult cutremur (sfant).
Va doresc si mult imi doresc, ca mai degraba sa cerem Domnului izbavirea de aceasta viata decat sa amanam la nesfarsit zdrobirea patimilor noastre, personale.
Va doresc si imi doresc tot ceea ce Biserica ne doreste: viata curata, dupa puteri, inaintea lui Dumnezeu! AMIN!+
La multi ani!
Reply With Quote