Citat:
În prealabil postat de grasu77
Excelenta intrebare. Totusi, da-mi voie sa o reformulez, un pic, pentru a fi mai directa.
De ce nu povesteau nimic cei inviati? Nu cumva, nu aveau ce povesti, deoarece cei morti nu stiu nimic (asa cum spune Scriptura)?
|
Din punctul meu de vedere lucrurile sunt mai simple.
In primul rand nu eu am afirmat ca erau "urmariti" de capetenii pentru a fi ucisi pentru ca povesteau ceea ce "au vazut".
In al doilea rand nu e vorba despre ceea ce ar fi povestit cei inviati pentru ca Evanghelia prezinta invatatura si faptele Mantuitorului.
In al treilea rand daca ceea ce ei ar fi marturisit "se inscria" in credinta acceptata atunci, si anume ca sufletul este nemuritor si ca cei drepti merg in Rai (nu este cazul pana la Invierea Mantuitorului) si ceilalti merg in Iad, clar nu mai trebuia facut nici o mentiune sau adaugire.
In al patrulea rand, fara sa fie o mentiune, o certitudine sau o invatatura in acest sens, ar fi totusi posibil ca acesta sa fie o taina pe care sa o descoperim dupa moarte si sa nu le fi fost permis sau sa nu isi fi putut aminti pentru a o relata.