Cristi ne-ai zapacit de tot.
Mai sus in articolul citat, al Sinodului, scrie:
"...este necesar să se respecte rânduiala citirii molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în zile de post, în cazuri individuale și, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu, atunci când bolnavul solicită, aceasta trebuind să fie însoțită de post și spovedanie, atât din partea clericilor, cât și a credincioșilor;.."
"Constatând, în cadrul discuțiilor care au avut loc, că citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în noaptea trecerii dintre ani este o practică regională (mai ales în sudul țării) neaprobată de Sfântul Sinod, inexistentă în alte zone ale țării și mai ales în practica altor Biserici Ortodoxe surori;
Ținând seama că, în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (3) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, este necesar ca Editura și Tipografia Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă să ia măsurile adecvate pentru tipărirea într-o broșură a rânduielii slujbei bisericești din noaptea trecerii dintre ani, cu conținutul aprobat de Sfântul Sinod, care să fie difuzată tuturor unităților de cult din eparhiile Patriarhiei Române;"
In mesajul urmator vii si spui ca se citesc Moliftele Sf. Vasile peste tot si citezi pe par. Antim David.
Sfintia sa nu trebuie sa asculte de Sinod? Sau cum functioneaza lucrurile?
Eu nu mai pricep nimic.
La noi se citesc pe ianuarie aceste molifte. Mai multe nu stiu, dar acum m-ati zapacit cu totul si m-ati pus pe ganduri.
Le mai aud pe masluri, si ma inspaimanta destul. Mi se par cumva utile, desi cam dure pentru un sfant si in biserica (adica blesteme si alte cele).
Sa ne ajute Dumnezeu, iar Sf. Vasile prin moliftele sale sa ne fereasca de rau.