View Single Post
Vechi 01.01.2012, 12:22:07
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Să-ți fie... plapuma... ușoară!

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
În completare, iată ce spune Cel din Betleem și e adevărat. Ia și citește:

"A zis acestea, și după aceea le-a spus: Lazăr, prietenul nostru, a adormit; Mă duc să-l trezesc. Deci I-au zis ucenicii: Doamne, dacă a adormit, se va face bine. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau că vorbește despre somn ca odihnă. Deci atunci Iisus le-a spus lor pe față: Lazăr a murit." (Ioan 11,11-14)

Această comparație a morții cu somnul nu este singulară în Scripturi. Comparațiile următoare demonstrează potrivirea somnului ca o figură prin care să se prezinte moartea:

1. Somnul este o stare de inconștiență: „Morții nu știu nimic” (Ecl. 9,5.6).

2. Somnul este o odihnă de toate activitățile exterioare ale vieții: „În locuința morților, ... nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune” (Ecl. 9,10).

3. Somnul face cu neputință gândirea conștientă: „Suflarea lor trece, ...și ...le pier și planurile” (Ps. 146,4).

4. Somnul continuă până când cineva este deșteptat: „Așa se culcă și omul și nu se mai scoală cât vor fi cerurile, nu se mai deșteaptă” (Iov 14,12).

5. Somnul împiedică asocierea la activitățile celor care sunt trezi: „Niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face” (Ecl. 9,6).

6. Somnul face nelucrătoare emoțiile sufletului: „Și dragostea lor, și ura lor și pizma lor, ...au pierit” (Ecl. 9,6).

7. Somnul vine în chip normal și inevitabil pentru toți: „Cei vii... știu că vor muri” (Ecl. 9,5).

8. Somnul face să înceteze orice laudă adusă lui Dumnezeu: „Nu morții laudă pe Domnul” (Ps. 115,17; Isaia 38,18).

Citat:
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?
Am răspuns de nenumărate ori și la obiecțiunea aceasta, caută bine! Dar mai bine, ai face să răspunzi tu la întrebarea principală a acestui topic:

Care este textul biblic ce folosește expresia "suflet nemuritor"?

Citat:
Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?
Urât mesaj de anul nou!... cred că ar suna mai bine retușat: "Pana cand o sa mintiti lumea sutanelor ?"

La mulți ani! Să ai parte de un an nou fericit!