View Single Post
Vechi 01.01.2012, 12:31:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sa vedem daca sunt mincinos.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...561#post417561

Daca sufletul nu se desprinde de trup inseamna ca sunt impreuna nu? Daca sufletul este trup+suflare de viata iar sufletele sunt judecare abia la a doua venire inseamna ca trupul ramane impreuna cu suflarea de viata, nu?

Cu singuranta am interpretat eu tendentions nu? Atunci poate ne lamuritu privire la "localizarea" sufletelor in perioada de "somn".
Cu siguranță ați interpretat tendențios! Prima mea propoziție era: "Sufletul este omul viu". Dumneavoastră vă referiți la omul mort, nu la omul viu. Ori ați ajuns să nu mai faceți nici această diferență între omul viu și omul mort? Nu ajunge că negați diferența între sufletul viu și... (nici nu mai știu cum să scriu că iar mă veți interpreta greșit).

Mi-e imposibil să vă lămuresc cu privirire la "localizarea sufletelor" pe timpul morții, atâta vreme cât vă mențineți prejudecata "sufletului nemuritor" și a unui suflet-entitate conștientă ce s-ar desprinde de trup în momentul morții. Pentru a înțelege corect trebuie să aveți o gândire biblică, nu una bizantină.

Poate vă ajută ilustrația aceasta: Aveți o ladă (suflet viu) pe care ați confecționat-o (actul Creației). Lada e compusă din scânduri (trupul) și cuie (suflarea de viață). La un moment dat, tot dumneavoastră vă decideți s-o demontați (moartea), depozitând scândurile în pivniță (mormântul) și luându-vă cuiele în buzunar (retragerea suflării de viață, a duhului, a spiritului la Dumnezeu). Urmează [i]logica întrebare a unuia:

Lămuriți-ne cu privire la "localizarea" lăzii in perioada de depozitare! Unde s-a dus lada?