View Single Post
Vechi 01.01.2012, 14:28:44
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
În completare, iată ce spune Cel din Betleem și e adevărat. Ia și citește:

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"A zis acestea, și după aceea le-a spus: Lazăr, prietenul nostru, a adormit; Mă duc să-l trezesc. Deci I-au zis ucenicii: Doamne, dacă a adormit, se va face bine. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau că vorbește despre somn ca odihnă. Deci atunci Iisus le-a spus lor pe față: Lazăr a murit." (Ioan 11,11-14)
Si ortodocsii spun despre morti ca au adormit si totusi nu cred ca "dorm" dupa moarte. In plus apostolii stiau ca Lazar e pe moarte. Daca apostolii ar fi avut credinta ca dupa moarte sufletate "dorm" nu ar fi avut reactia asta si ar fi intrebat la ce somn se refera.

Această comparație a morții cu somnul nu este singulară în Scripturi. Comparațiile următoare demonstrează potrivirea somnului ca o figură prin care să se prezinte moartea:

1. Somnul este o stare de inconștiență: „Morții nu știu nimic” (Ecl. 9,5.6).

2. Somnul este o odihnă de toate activitățile exterioare ale vieții: „În locuința morților, ... nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune” (Ecl. 9,10).

3. Somnul face cu neputință gândirea conștientă: „Suflarea lor trece, ...și ...le pier și planurile” (Ps. 146,4).

4. Somnul continuă până când cineva este deșteptat: „Așa se culcă și omul și nu se mai scoală cât vor fi cerurile, nu se mai deșteaptă” (Iov 14,12).

5. Somnul împiedică asocierea la activitățile celor care sunt trezi: „Niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face” (Ecl. 9,6).

6. Somnul face nelucrătoare emoțiile sufletului: „Și dragostea lor, și ura lor și pizma lor, ...au pierit” (Ecl. 9,6).

7. Somnul vine în chip normal și inevitabil pentru toți: „Cei vii... știu că vor muri” (Ecl. 9,5).

8. Somnul face să înceteze orice laudă adusă lui Dumnezeu: „Nu morții laudă pe Domnul” (Ps. 115,17; Isaia 38,18).
Si care sunt dovezile din aceste versete? Nici una. Sunt exemple din Ecclesiastul 9, care este o oda adusa vietii. Omul viu in contrapartida cu mortii. Si se vorbeste de atributele celor vii pe care mortii nu le au, adica faptul ca motii nu se pot manifesta.
In Psalmii ca planurile mortilor pier. Asa si? Ce planuri isi poate face mortul?
Mortii nu lauda pe Domnulul? Cum sa laude gura mortului pe Dumnezeu?

Cum sa folositi argumente de genul "Cei vii stiu ca vor muri" pentru a sustine ca sufletul nu e constient dupa moarte. Argumentul asta nu poate sa tina nici la un copil de 5 ani.