Subiect: filioque
View Single Post
Vechi 01.01.2012, 22:26:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sunteți conștient, oare, că având asemenea optică, sunteți asemenea protestanților ?
Singura diferență este aceea că, de bine de rău, ei au un document scris de care se agață: Biblia. Nu este optica mea. Niciodată nu am să cred că adevărul este ceea ce spun băbuțele, ci am să cred că adevărul este ceea ce spun cei investiți de Cristos, prin punerea mâinilor, să învețe adevărul.

Haideti sa vedem asemenea cui sunt catolicii? Daca papa maine spune ca "filioque" reprezinta o erezie ce se intampla? Si babuta face parte din Biserica asemenea clericilor, nu au intaietate la mantuire clericii. Sau ereziile recunoscute de BRC nu au fost majoritatea zdrobitoare initiate de clerici? Ei nu aveau harul primit prin punerea mainilor, nu aveau succesiune apostolica?
Aici nu este vorba de baba si de clerici. Este vorba despre Biserica, iar invatatura ei a fost statornicita deja si nu poate fi schimbata nici daca toti accepta o erezie, mai putin baba care va fi reprezentanta continuitatii Bisericii Lui Hristos.

Dar pentru ca ati raspuns unei postari ulterioare, inteleg ca ati citit si postarea mea, la care totusi nu ati binevoit sa raspundeti, asa ca repet: Daca papii sunt infailibili in materie de invatatura, iar unul a respins filioque (chiar mai multi pana sa apara erezia asta in BRC), iar altii au sustinut "filioque" cele doua invataturi se contrazic. Asa ca la care dintre cele doua renuntati?