View Single Post
Vechi 02.01.2012, 00:46:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

versete concrete cu "nemurirea sufletului", "desprinderea sufletului de trup"
Stiti care e problema ca BO se poate "acoperii" cu Sf Traditie cum spuneti dvs. Dar dvs trebuie sa aveti atrgumente scripturistice concrete. Care sunt acestea din care reiese nimicirea sufeletelor pacatosilor si faptul ca sufletul este trup+suflare de viata. Dar exemple din care sa reiasa clar acest lucru nu baliverne de genul ca pier planurile celor morti sau ca cei vii stiu ca vor muri. Exemple de genul celui pe care eu vi l-am dat epntru nemurirea sufletului si pe care l-ati respins ca este dintr- carte necanonica. Sa scrie clar: Suflarul este trup plus suflare de viata si Sufletele vor fi distruse sau nimicite de dumnezeu, sau isi vor inceta existenta si nu vor mai exista.

"Căci atunci când vor învia din morți, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii în ceruri.
Iar despre morți, că vor învia, n'ați citit oare în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug a, zicând: Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacob?
Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morți, ci al celor vii. Prin urmare, mult rătăciți voi!“
Deci Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob si eu sunt Dumnezeul celor vii, nu inseamna ca ei sunt vii? Dar clar vii nu putea insemna vii cu trupul pentru stim ca erau deja morti?
"Și fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei." Apocalipsa 14,11
Ce e inseamna asta?
"Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor."
Dar asta?

Ce argumente scripturistice sunt necesare pentru a evidentia despartirea sufletului de trup decat cea evidenta, omul mort nu mai are sufletul in trup? De aceea e mort. Stiu imi veti spune ca nu este vorba despre suflet, ci despre suflare de viata. Dar asta nu sta in picioare atat timp cat nu aveti un argument scripturistic al faptului ca sufletul are in componenta si trupul. Si daca sufletul nu are in componenta si trupul, el e doar constiinta vie a omului ce dainuie si dupa moarte. Si cum clar nu mai e in trup e vorba despre despartirea celor doua.