Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Asta e altă discuție. După părerea mea, ar fi fost bine și înțelept din partea preotului să sublinieze că cel care va vorbi nu este ortodox, dar că, pe de altă parte, adevărul poate veni de unde nu te aștepți, iar la sfârșitul predicii unui neo protestant să mai spună ceva de genul:
"Dacă din cuvintele fratelui nostru întru Cristos dar despărțit întru Biserică ați înțeles, de pildă, că sunteți în păcat, vă aștept mâine la spovadă, pentru că, oricât de nevrednic și păcătos aș fi, și chiar dacă am mai puțin talent oratoric decât fratele Pustan, totuși Domnul Dumnezeul nostru, în înțelepciunea lui, a găsit potrivit să mă delege să vă dezleg păcatele în numele Lui, conform Scripturii care zice "câte veți dezlega pe pământ etc....".
|
cum a subliniat cineva nici daca era ortodox get-beget nu e corect.chiar daca as fii maestrul perfect in materie de dogmatica si patristica,daca nu sunt invitat de episcop sa fac asta,fac pacat.iar daca mai adaug si faptul ca ereticii in general conform dogmei nu au voie in biserica,incep sa se inmulteasca exponential consecintele greselilor.nu ar fii asta ok intr-o biserica catolica,daca ar fii sa luam dogmatica catolica,nu?