Citat:
În prealabil postat de stefan florin
o spune chiar Solomon si nu eu. Uite ce zice regele Solomon: "Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer..." (Eclesiast 1:13). Zice undeva Solomon ca in cartea lui sunt trecute cuvintele lui Dumnezeu? Spune undeva in Eclesiast Solomon ceva de genul: Si mi-a zis Domnul sa spun...asta si asta? NU! Priveste aici: "Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ?". (Eclesiat 3:21). Un om care transmite cuvintele lui Dumnezeu, in scris sau oral, nu are astfel de indoieli si nu pune intrebarea : CINE STIE DACA...asa cum a pus-o Solomon. Asa arata ca in aceasta carte sunt trecute propriile cercetari umane ale lui Solomon.Sunt sigur ca Duhul Sfant l-a indemnat sa faca aceste cercetari, dar sunt cercetarile unui om intelept, asa cum a fost Solomon si atat.
|
Dar ce zici de :
"Am găsit și eu cu cale, preaputernice Teofile, după ce am urmărit toate cu de-amănuntul de la început, să ți le scriu pe rând" (Luca 1,3)
Zice sf. ev. Luca că "în cartea lui sunt trecute cuvintele lui Dumnezeu", ori zice că "în această carte sunt propriile cercetări umane"?
Conform teoriei tale ar trebui să aruncăm la gunoi Evanghelia după Luca și Faptele Apostolilor care continuă demersul lui, deoarece e "rodul cercetărilor unui om înțelept și atât"!
Acum ce faci? Îi numești pe Solomon și Luca "sectari", "protestanți" și "eretici" căci interpretează "după mintea lor" adevărurile dumnezeiești? Îi scoți din Biblie pe acest motiv? Și ce pui în loc? Sfânta Tradiție bizantină?
"În prima perioadă a filosofiei bizantine, cea mai remarcabilă personalitate este Ioannes Philoponos, profesor la Universitatea imperială și erudit comentator al lui Aristotel. În opera sa principală „Despre eternitatea lumii”, Philoponos susține – cu argumente, nu teologice, ci împrumutate din filosofia lui Aristotel – că.... sufletul odată separat de corp își duce viața singur." (Ovidiu Drîmba - Istoria culturii și civilizației, vol. IV, p.309)
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!
|
Poți s-o spui de trei ori și să-ți faci șapte cruci, eu tot Scriptura o cred în ce privește mortalitatea și nu pe Platon & Aristotel!