View Single Post
Vechi 03.01.2012, 20:59:13
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu,pana anul asta nu am stiut ca principala celebrare a zilei este Taierea Imprejur a Mantuitorului...
In tara,se pune atata emfaza pe sarbatorirea Sf.Vasile si citirea acestor molifte incat se fura din adevarata celebrare(asa cum se intampla si cu Santa Claus de Craciun).

In opinia mea,cred ca este o oarecare exagerare sa se citeasca niste rugaciuni de exorcizare unor oameni care nu afla in aceasta conditie.
Ca si cum ai lua niste antibiotice puternice pt aparitia unui cos!!!

Este aici pe site un thread despre Superstitii,cred ca oamenii intra mai degraba in aceasta categorie.
Sa explic: credinciosii se tin departe de rau,farmece si blesteme printr-o viata traita exemplar in modelul hristic caci in sufletele unde salasluieste Cristos nu-si poate face loc si satana.
Numai ca unii sarmani isi fac iluzii ca problemele lor spirituale vor fi ispasite daca o data pe an isi fac timp musai sa asculte Moliftele Sf.Vasile.

Nu ma intelegeti gresit,nu contest puterea acestor molifte,insa vom asista la desacralizarea lor daca sunt administrate asa din precautie si nu pt o cauza precisa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote