Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Frate Florin-Ionut, poti aduce o singura marturie scripturistica/patristica despre antimoon si black sun? Te rog mult! Multumesc!
|
Thoadere,
Știi bine că Biblia nu este o carte de astronomie, deci nu prezintă detalii despre planete sau alte corpuri cerești mai mult sau mai puțin credibile. Totuși există cîteva locuri din care se poate înțelege că Pămîntul este plat, că Soarele și Luna se mișcă pe deasupra lui șamd. Dacă vrei, comentăm împreună acele texte - și sînt destule!
Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
OK, mi-ai scris mai demultca nu trebuie sa vb de aspectele spisituale ale problemei, pentru ca pentru asta sunt alte topice. Sa admitem. Dar, daca nu ai fost constient de implicatiile spirituale evidente ale aceste probelem de cosmologie, ai fi postat pe saituri astronomice, corect?
Deci, pe scurt: o starpitura (iarta-ma, dar asta e cuvantul) de Univers, cu niste stele cat bolovanii, un Soare de 70 km marime si o luna nici ea cine stie cat de mare, aflate la distante derizorii de mici in jurul unui Pamant plat, imobil si in centru, NU e Universul grandios, care are infinitate in aspecte (sau, poftim, in limba cu parfum de mir a Sfintilor Parinti, "felurime") tocmai pentru ca Facatorul e infinit in posibilitati/puteri. O megacivilizatie extraterestra, ca aia la care delireaza sectele ufolatre, sau demiurgul ereticilor gnostici ar fi putut face o asa butaforie jalnica. Dumnezeul meu, nu! Pentru mine, Dumnezeul meu este Sfanta Treime, Care creeaza Universuri imposibil de cuprins cu mintea, instantaneu, cu puterea Cuvantului Sau. O cocioaba meschina, ca cea din teoria PP e...demna de gandirea limitata a unui iobag care nu iese din ce zic groful si popa, nu de gandirea mea sau a ta.
|
Poate că ar fi trebuit să deschid subiectul ăsta pe partea de generalități a forumului.
Te-ai gîndit vreo clipă că de fapt acel Univers grandios care ne este prezentat pretutindeni și acceptat de majoritatea este de fapt un model scornit de tatăl minciunii, tocmai ca să se dea el mai mare și mai deștept decît Creatorul său pe Care îl urăște? Te-ai gîndit că de fapt grandoarea acestui spațiu-timp incomensurabil este tocmai soluția care vrea să Îl scoată din ecuație tocmai pe Dumnezeul Cel adevărat? Nu, nu ai făcut-o tocmai pentru că nu vrei să iei în calcul această posibilitate. Ceea ce poate însemna pe de altă parte că schema spălării creierelor la modul universal funcționează de minune. :)
Da, domnule, cercetătorii, fizicienii, oamenii de știință trag tare să le iasă soluția existenței, a Cosmosului, fără necesitatea prezenței Lui Dumnezeu. Ei nu-și dau seama că tocmai prin răspunsurile lor hilare Îl înlocuiesc de Creator cu alți dumnezei creatori: timpul, spațiul, energia și hazardul. Treaba lor, să le dea Domnul mai multă minte de-acum înainte. Dar și nouă, să învățăm a deosebi adevărul de trista minciună.