View Single Post
Vechi 10.09.2007, 09:59:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Viconia
Mi se pare mie sau chestia cu tinuta in biserica este una din multele atacuri pe care doctrina crestina le indreapta inmotriva femeilor. Cum adica "capul femeii este barbatul"? Adica ea n-are voie sa faca nimic singura, nici macar sa gandeasca. Adica nu-i apartine nimic din ceea ce este mai propriu unei fiinte? Ideea e de nedescris si probabil neinteleasa de majoritatea. Foarte aproape de sclavie.

Si-apoi chestia cu acoperitul capului, de cand e parul asa o sursa de ispita. Adica atunci cand merg in biserica trebuie sa arat in ultimul hal ca nu cumva sa-i ispitesc pe saracii barbati, care nu-si pot purta singuri de grija?

Habar n-ai cum e cu teoria, shi cine poate sa intzelega ca e foarte complicat, poi daca Sfantul Ap. Petru abea a intzeles din intzelepciunea data prin Sfantul Ap. Pavel crezi ca va pricepe cineva lesne? Si Sfantul Petru l-a cunoscut bine pe Hristos shi a zis ca cei ce cred ca pricep se vor amagi spre a lor pierzare, ca este anevoie a le deslushi intzelesurile shi pentru cei cu Har dar apoi pentru mine sau tine....

Si oricum, cred ca creshtin-ortodoxia este singura religie din lume care nu are forme de ura la adresa femeii, adica de misoginism, dar obiceiurile in ce priveshte portul femeii in Biserica shi la rugaciune se specifica de Sfantul Ap. Pavel, ca nu au fost aduse prin Creshtinism obiceiuri noi si practici noi privind portul femeii.... deci sunt aceleashi dintotdeauna date de Dumnezeu...

Si nu-i ispiteshti tu pe barbatzi, stai linishtita... cineshtie ce-l ispiteshte pe fiecare ...
Reply With Quote