Citat:
În prealabil postat de Annyta
De ce crezi ca traditia respectiva este lumeasca si, in plus, "nu are legatura cu credinta"?
Stiti mai bine decat preotii?
Sunt sigura ca exista si vor exista pareri nesfarsite pro si contra citirii acestor molifte.
Eu am incredere in decizia parintelui (si a citirii moliftelor in anii trecuti si de a asculta recomandarea respectiva a sinodului in anul acest) si va asigur ca nimeni nu a incercat sa exercite vreo "presiune" asupra parintelui de a citi sau a nu citi ceva.
Am spus doar care a fost sentimenul printre oamenii din biserica... si mi-am exprimat parerea personala...
|
Stiti cand e grav atunci cand eu stiu mai bine decat preotii. Stiti cand e si mai grav cand preotii stiu mai si totusi cedeaza la "presiunea" credinciosilor sau cand fac asta ptr ca asa "s-au obisnuit" credinciosii, in virtutea traditiei lumesti de care vorbeam.
Si este o traditie lumeasca pentru ca nu are fundament. Dupa cum am spus aceste slujbe se fac pentru exorcizare. De cate ori ati vazut scoateri de diavoli (si nu ma refer la spectacolele grotesti cu nebuni care tipa in biserica) la citirea molitfelor pe 1 ianuarie. Credeti ca diavolul iese din cei inca ametiti, cu burta plina si distractia de revelion? Nu sunt toti asa, dar molitfele se citesc pentru toti prezenti.
A si nu este decizia preotului. Daca el decide fara binecuvantarea episcopului e de rau.