View Single Post
Vechi 05.01.2012, 00:17:46
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu contează că e un caz mai mult sau mai puțin particular. Ceea ce apreciez este convingerea dv că a te împărtăși numai cu o specie nu este o jumătate de împărtășanie. Nici nu s-ar putea asta, ești sau nu ești împărtășit, după cum ești sau nu ești căsătorit, sau așa cum nu poți fi "parțial gravidă". Iată că, încet, încet, ajungeți la o concluzie la care a ajuns Biserica Catolică: împărtășania sub o singură specie este împărtășanie deplină, acolo este Isus viu și întreg, cu Trupul Său, cu Sângele Său, cu sufletul Său, cu Dumnezeirea Sa (definiție a Conciliului Tridentin)
În potirul ortodox găsim deopotrivă atît Pîinea vieții cît și Adevărata băutură. O dată ce aceste două substanțe se amestecă, Băutura nu mai este perfect separată de Pîine. Vorbim din punct de vedere chimic. În picătura de Sînge pe care bebelușul o gustă se află inevitabil și Trupul Lui Hristos, chiar dacă într-o cantitate insesizabilă. Deci nu poate fi un caz similar cu cel catolic, unde partea solidă este separată de cea lichidă.

Referitor la saitul dv., țin să menționez că nu există deocamdată nici un vaccin obligatoriu, deși ați scris de două ori asta. Sînt cîteva recomandate, dar nu obligatorii prin lege, de nimeni și de nimic.

Și poate vreți să corectați "vaciinarii" - greșeală de tastare, evident.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote