View Single Post
Vechi 10.09.2007, 13:10:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Mi se pare foarte ciudat cum se spune ca nu putem sa ne rugam pentru sinucigashi, eretici, shi cei de alta credintza, adica a-i pomeni in sfanta Biserica in rugaciunile noastre, ca shi cum Biserica nu s-ar ruga pentru totzi credincioashii dar binecuvantand shi iubind shi pe necredincioashi dar shi pe dushmani.... Cum se poate una ca asta?

Poi una este a te ruga pentru totzi, fie ei eretici shi sinucigashi sau altele lucru care eu cred ca ni se cere de catre Hristos, shi alta este de a te ruga impreuna cu ei, sau a-i marii sau a-i cinsti in sensul de a schimba adevarul adica Hristos shi sfiintzii parintzi a respins asha ceva prin cele 7 sinoade ecumenice...

Cum adica sa nu ne rugam in Biserica pentru ei, shi cum sa nu pomenim tot pacatosul shi aproapele nostru? pentru a fi ajutat de Dumnezeu shi pentru a se indrepta shi a veni la Hristos? deci cred ca potzi sa te rogi pentru oricine... cerand de la Dumnezeu totushi sa fie Voia Lui... la fel cum cred ca rugaciunile comune cu ereticii sau sinucigashii sau ateii sau cu strainii de alte religii sunt bine oprite de sfintzii parintzi, in sensul ca sa nu modificam adevarul de credintza, sa nu fie considerate ca fiind bune shi cinstite shi adevarate shi drepte credintzele shi faptele lor dar shi aici fara a-i opri de la a veni sa se convinga, sa gaseasca shi sa vada ceea ce cauta poate... adica fara a le opri accesul la Hristos daca intentziile lor sunt oneste... dar respectind predaniile shi tipicul Bisericesc, in sensul ca nu au tocmai ei acces favorizat fatza de credincioshii statornici shi drept maritori...

Deci cum este?

Putem sa ne rugam in Biserica pentru oricine, pentru totzi parintzii shi prietenii shi dushmanii? dar fara sa facem rugaciuni comune cu acestia daca sunt eretici sau atei sau de alte credintze? Adica sa ne rugam pentru ei, pentru oricine ca sa lase pe diavol shi slujirea catre el shi sa vina la Hristos? fara a ne ruga impreuna cu ei ca shi cum ar fi dreptmaritori sau cinstite credintzele lor?

Ca nu am intzeles de pe site ce spune Biserica shi cum se interpreteaza sfintele canoane date prin Sinoadele Bisericesti?

Poi daca fratele tau se impushca in tampla shi ajunge in iad, nu se poate ca sa ma rog o viatza in Biserica (nu in particular) pentru el ca sa-i ushureze Dumnezeu starea in care a ajuns shi sa-l scoata? Asta nu inseamna ca fapta lui este demna de cinste ci dincontra.... Rugaciunea pentru ei nu inseamna ca este o lauda a lor, ci ca ne rugam sa-i scoata Dumnezeu shi sa-i aduca la Hristos, la bine...

Trebuie verificat clar ce spun canoanele, ca mie imi pare ca ne putem ruga in Biserica, pentru oricine indiferent de statutul sau religios actual sau fost, astfel incat sa le fie mai bine dupa Voia lui Hristos, dar ca nu ne putem ruga decat impreuna cu credincioshii creshtin-ortodoxi fara totushi ai alunga sau scoate afara pe curioshi, pe cei ce vin sa se convinga, cu bune intentzii shi care sunt in cautarea lui Dumnezeu sau a adevarului... Ca doar cei nebotezati erau scoshi afara doar la savarshirea tainelor, in rest erau primitzi sa priveasca, sa se convinga despre ce este vorba.... sau cum era in vechime, ca shi acum este la fel, despre cine era vorba shi cum este defapt, ca ma cam indoiesc ca Biserica nu se poate ruga pentru oricine, shi ca nu poate inmormanta creshtineshte pe orice crestin al sau, ca un fel de rugaciune daca s-a sinucis sau a murit creshtin pacastos, dar nu este inmormantare de cinstire ca shi celor credincioshi, deci pentru ei nu este rugaciune de cinstire, ci doar rugaciune de milostivire, mai mult pentru iertare...

totushi cum sunt lucrurile defapt ca aici nu intzeleg absolut deloc cum stau lucrurile.......

ne putem ruga pentru eretici, strainii, dushmanii nostrii dupa Voia lui Hristos, in Biserica? dar fara a ne ruga impreuna cu ei ci pentru ei? Cum este defapt? CUM?

Rog pe cine shtie clar sa-mi spuna, ca eu am avut un prieten sinucigash, shi bunici sau fratzi de alte credintze shi m-ash ruga pentru ei, nu in particular ci in Biserica, specificand pe biletul din acatist statutul lor.... am voie?
Reply With Quote