View Single Post
Vechi 10.09.2007, 14:18:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

domnule poate mai sus nu am fost clar shi m-am revoltat un pic deci imi cer scuze, dar intrebarea ramane:

-pot sa dau acatist cu cine vreau eu dar specificandu-le eventual statutul si religia? sau ma pot ruga doar pentru fratzii din biserica creshtin-ortodoxa? Mi se pare dupa Hristos sa ma pot ruga in Biserica (inclusiv dand acatist) pentru oricine (sinucigash, eretic, de alta credintza....) dupa voia lui Hristos

-am impresia ca nu este ingaduita de parintzi rugaciunea COMUNA cu alte culte, atei sau eretici, shi nici CINSTIREA celor ce au plecat sau cazut, crestini sinucigashi, convertitzi la alte religii, plecatzi, eretizatzi .... dar este permisa RUGACIUNEA PARTICULARA in Biserica pentru ei, adica probabil acatistul shi Pomenirea Particulara a acestora, deci nu se fac slujbe comune pentru acestia....

hai ca incep sa pricep...., deci rugaciune de cinstire comuna nu se face acestora, dar rugaciune particulara in Biserica e voie... asta e... dar trebuie confirmare de la cineva in masura....

scuze pentru mini-revolta din suflet shi textul anterior shi sper ca am intzeles....

deci slujbe comune de cinstire shi pomenire nu se fac acestora (eretici, sinucigashi, atei, plecatzi...), shi nici impreunea cu ei nu se fac slujbe sau liturghii... dar nu le este oprita intoarcerea nimanui la Hristos.... cred ca asha este.... sper sa nu ma inshel....
Reply With Quote