Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Mihai, am înțeles și ai înțeles și tu lucrul acesta... dar uite că ceilalți nu vor să priceapă. După moarte, sufletul nu "merge la Dumnezeu" căci astfel ar fi inutilă revenirea lui Hristos. Cei credincioși au "adormit în Domnul" cum scrie și pe pietrele funerare ortodoxe și așteaptă ziua măreață a învierii când va reveni Hristos - așa cum zice Crezul Ortodox. Apoi vor deveni nemuritori, vor fi suflete nemuritoare... dar abia atunci!
Cât privește pe cei nelegiuiți, așa cum spune Hristos Însuși, aceștia v o r . p i e r i ! Că până la "pieire" vor suferi chinurile focului fizic și ale despărțirii de Dumnezeu este o altă chestiune... dar vor pieri.
|
Mai omule tu intelegi odata ca filozofii greci credeau ca sufletul nu poate fi distrus ? In sensul asta sufletul nu e nemuritor.Este nemuritor pentru ca Dumnezeu ii va ingadui sa traiasca ,separat de trup, si din nou in trup dupa inviere.
Uite aici alt citat de la pagina 97 :
Spune-mi, insa un lucru :
Sufletul vede pe Dumnezeu atunci cand este inca in trup,sau numai dupa ce
se desface de acesta ?
Ii este cu putinta sa ajunga la aceasta,
am raspuns eu, si atata vreme cat se gaseste in chip omenesc,
dar mai ales, dupa ce s-a desfacut de trup si se gaseste singur, poate sa atinga ceea ce e mai presus de orice timp.