Citat:
În prealabil postat de TudorN
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh). Ceea ce vreau sa stiu este daca acest simbol chiar are vreo tangenta cu crestinatatea :-? , daca reprezinta cu adevarat ceva.
Totodata as dori sa stiu ce parere aveti despre simbolurile din alte religii(hinduism, budism); daca un crestin ortodox le asociaza pentru ceea ce semnifica, insa nu trece de la o religie la alta . EX : Om/Aum. Sper sa nu imi "sara" nimeni in cap prea tare :)
|
Ca și creștin, dacă aș dori să mă tatuez nu aș afișa în niciun caz un simbol aparținând clar altei religii, precum cel al mantrei Om. Probabil că nu mi-aș pune nici triquetra, care, ca și altele (sigiliul lui Solomon, de ex) are un sens corupt. Eu mi-aș pune un semn clar creștin: o cruce, un pește, un simbol cristic (ce ziceți de arborele lui Iesei ?) sau un simbol marian (crin, trandafir, monograma cvadruplă "M") sau eclezial silueta unei biserici care îmi place (Sf Familie din Barcelona, de ex) sau mai aluziv (o corabie, o cetate în vârf de munte, un măslin) ori chipul unui sfânt care vreau să fie mereu cu mine.
Un tatuaj, după părerea mea, trebuie să îmi spună ceva mie și celorlalți despre cum sunt, în ce anume cred, ori cum aș vrea să fiu. Ce treabă am eu cu "Om", ori chiar și cu triquetra ? Nu prea am, e exact ca și când aș fi rocker și mă tatuez cu figura lui Jean de la Craiova: ce să înțeleagă alții, când nu mă mai înțeleg nici eu pe mine ?