Corectie de dragul adevarului :
In paginile 98-99 ale Dialogului lui Iustin Martirul acesta relateaza un dialog despre suflet pe care l-a avut cu un batran crestin. In urma acelui dialog Iustin imbratiseaza filozofia crestina.Dar frazele pe care eu i le-am atribuit lui Iustin sant spuse de batran.La acel moment Iustin sustinea punctul de vedere al filozofilor greci.
Imi cer scuze pentru greseala,doar acum am citit aceasta carte,aseara am cautat repede citatul de la pag 98/99.
Dar adevarul ramane acelasi, Iustin a sustinut ca sufletul supravietuieste mortii dupa moartea trupului.Dincolo de ce citim in pag 100 unde Iustin marturiseste ca filozofia batranului este singura filozofie "sigura si aducatoare de folos ".la paginile 216/217 citim : " Iar ca sufletele raman ( si dupa despartirea de trup ) v-am dovedit-o din aceea ca si sufletul lui Samuel, la cererea lui Saul a fost chemat de catre ventriloca.Si tot aici avem modelul lui Hristos care isi incredinteaza sufletul Tatalui iar Iustin ne indeamna sa facem la fel, pentru ca raul sa nu aiba putere asupra sufletelor noastre dupa moarte.
Inca o data imi cer scuze.
|