View Single Post
Vechi 05.01.2012, 21:31:16
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Scotland imi place umorul tau dar in acelasi timp trebuie sa ne gandim ca avem o mare problema atata vreme cat nu santem gata sa "testam personal".
Vestea buna este ca toti vom testa personal,la un anumit moment,solutia(daca nu vine Mantuitorul pana atunci) intrucat din ce stiu pe forumul asta nu este nimeni ruda cu Duncan MacLeod ca sa fie nemuritor.Nimeni cu exceptia mea bineinteles:)) Eu as fi dispus sa fiu de acord cu ce spun dansii(partea cu starea de dupa moarte),desi cei din confesiunea mea nu sunt(Calvin a si scris parca o lucrare contra acestei probleme)cu o exceptie:nu accept starea de inconstienta care,in opinia mea,nu are suport biblic in cadrul NT.In VT se poate discuta dar in NT moartea si invierea lui Hristos schimba fundamental situatia,nici un crestin neputand sustine biblic ca Mantuitorul ar fi fost inconstient pe perioada mortii,ar fi o nebunie. Daca imi spui ca voi fi ,,In Hristos"mai vorbim dar si dansii stiu ca asta,plecand de la ideea lui Pavel referitoare la arvuna Duhului Sfant, are implicatii seriose in raport de abordarea teologica.Discutie ampla,nu insist.
Oricum pe mine nu ma deranjeaza ideea unei stari intermediare constiente sau nu ci a finalitatii care urmeaza dupa ea,starea intermediara fiind pt multi crestini o teribila piatra de poticnire,fie si dpdv psihologic,crestinii,in opinia mea,neavand aceiasi perceptie ca si evreii VT.Alta discutie ampla si m-ar depasi.Si eu am vorbit cu dansii,avem si conceptii comune dar unde ne despart fiecare isi vede de ale lui si vom vedea...mai devreme sau mai tarziu :)
O sa va urmaresc dialogul sa vad lace concluzie ajungeti dvs.