View Single Post
Vechi 05.01.2012, 21:55:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TudorN Vezi mesajul
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh).
Nu este adevarat ca este permisa tatuarea in crestinism.
(Chiar din iudaism era interzisa tatuarea.. Levitic 19:28)
De asemenea, gaurirea urechilor era semnul distinctiv al sclavilor in Vechiul Testament. Si in general tatuare, piercingul.. au origini primitive si religioase.
In ziua de astazi tatuajul este considerat "arta", dar mie imi pare ca este doar o incercare de a gasi/ redefini identitatea pierduta sau reflecta un complex de inferioritate (de care poate nici tatuatul nu este constient).

(daca esti deja tatuat cand incepi sa frecventezi biserica, nu o sa te acuze nimeni pt asta, dar crestinii NU isi fac tatuaje).

Daca tatuajul ar fi un simbol crestin (cruce, chipul lui Hristos sau al Maicii Domnului..am vazut astfel de tatuaje).. sa-l porti pe piele pt ca "asa te simti mai bine", sau "arati mai bine "etc.. (considerente estetice, psihologice, bunul plac etc...) este un act de ne-cinstire/ batjocorire a celor sfinte.
Reply With Quote