poi asta zic shi eu ca potzi trece pe pomelnic pe cine vrei ca asta este rugaciunea particulara, inclusiv pe cei ce s-au sinucis, au murit pierdutzi, plecatzi, eretici sau de alte credintza, sunt ai tai, deci te rogi shi pentru ei... dar nu se fac pentru ei rugaciuni comune, adica adunari pentru cinstirea sau rugaciune comuna pentru ei cum ar fi inmormantarea sau pomenirea intr-o adunare de credincioshi care totzi se roaga pentru acela care se shtie ca e pacatos, ca e eretic, ca a greshit, ca e sinucigash... mie asha mi se pare, shi nu ca ai voie sa te rogi doar acsa la tine, adica in rugaciunea ta.... ca aia inseamna rugaciune particulara ca o persoana se roaga pentru greshitzii sai apropiatzii sai sau ereticii si despartzitzii de biserica lui Hristos pe care ii iubeshte.... nu stiu sigur cum e, ca nu-s preot shi habar n-am dar mi se pare ca atat pe pomelnic cat si acasa la tine potzi sa te rogi la Hristos pentru oricine... eventual mai putzin pentru duhurile antihristice ale rautatzii din vazduhuri, pe astia nu-i voie a-i pomeni decat obligandu-i sa plece de la fatza lui Hristos shi a credincioshilor shi de la ai tai pe care i-a amagit...
|