View Single Post
Vechi 06.01.2012, 02:02:33
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
La facultatea de teologie se invata cine este Dumnezeu, cum este El, care ii sunt lucrarile infara Lui,ce este mintuirea si de ce este ea de mare folos omului .
Dupa ce se invata toate acestea intr-un an , in restul de 3-4 ani se invata numai cum sa vorbesti si ce sa vorbesti in fata si pt. cei pastoriti .
Dar pina in ziua de astazi nimeni nu invata nici un student la teologie SA TACA !
Mulțumim pentru postare, Zaharia. Iar mă bag și eu să comentez, sper să nu fie cu bănat. :)

Interesant, deci la Teologie se face un an teorie și restul (un fel de) practică?
Eu personal cred că tăcerea este o virtute pe care noi toți ar trebui să o învățam, chiar și de la călugări, ei fiind mai liniștiți decât "cei din lume" [de asta îmi place foarte mult Patericul :) care are scrieri atât de concise, dar pline de învățăminte]. Preoții însă, e bine să știe să vorbească cu folos... unora dintre noi chiar trebuie să știe foooarte bine să le explice cum să mai și tacă, asta ca să se liniștească interior și să nu-și mai facă necazuri singuri.

În altă ordine de idei, aveai dreptate când ziceai că de multe ori comunicarea via internet e foarte interpretabilă.. Să sperăm însă că fiecare ia ceea ce-i bun din ce citește.
Reply With Quote