Bucura-te, sfinte Ierarhe Necatrie, mare facatorule de minuni!
Vreau sa va spun si eu cateva din minunile pe care le-a facut sfantul ierarh Nectarie in viata mea, cu toate ca am fost si sunt o pacatoasa si nu ma pricep la povestit. Pe sfantul meu protector l-am cunoscut de la o buna prietena si colega de munca, prima minune pe care sfantul a facut-o ca urmare a rugaciunilor adresate Lui a fost cand a vindecat-o pe soacra mea de dubla pneumonie cu complicatii grave, nu stiu termenii medicali. De atunci, la orice problema, chiar minora aveam, il rugam pe sfantul sa ma ajute si problema se rezolva. Apoi, in ultimele luni nu mai reuseam deloc sa ma inteleg cu sotul si cu soacra mea, am omis sa va spun ca stateam cu sotul, copilul si soacra intr-un apartament, sotul fiind singurul copil al ei, iar ea este vaduva. Nu vreau sa judec pe nimeni pentru felul in care isi traieste viata, dar simteam ca nu acela este mediul in care vreau sa traiesc si sa imi cresc si sa educ copilul. Timp de aproape 3 luni am plans zilnic, ma certam in fiecare zi cu sotul si cu soacra, erau ei impreuna impotriva mea, nu vedeam nicio urma de scapare, doar ca linistea si speranta mi-o gaseam doar cand citeam acatistul sfantului Nectarie si acatistul Maicii Domnului, grabnic ajutatoare, erau singurele momente cand sufletul meu era linistit. Pe 9 noiembrie, de ziua Sfantului Nectarie am reusit sa ajung si la Manastirea Radu Voda, impreuna cu prietena care mi-a facut cunoscuta viata si minunile Sfantului Nectarie, dar fiind foarte mare aglomeratie de lume care venisera sa-i multumeasca sfantului pentru minunile din vietile lor, nu am reusit sa atingem moastele sfantului nostru drag, dar tot am avut o mare bucurie ca am ajuns pana acolo, avand in vedere ca nu suntem din capitala si am venit cu masina pentru prima oara in Bucuresti. Ca urmare a rugaciunilor mele si vazand starea in care ma afundam pe zi ce trecea, nasii nostrii au decis sa ma ajute sa refac apartamentul parintesc in care nu se putea locui altfel. Dupa o luna de zile de chin si speranta in acelasi timp, pentru ca nu mai credeam ca se va termina, chiar in ajunul Craciunului, am reusit sa ne mutam, eu si copilul meu, in apartamenul parintesc si chiar sa-i impodobesc celui mic un bradut. Nu va pot spune cat de linistita sunt din acel moment si-i multumesc din toata inima Sfantului Ierarh Nectarie, pentru tot ajutorul pe care mi-l da in fiecare zi a vietii mele.
De asemenea, vreau sa multumesc din tot sufletul si Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nicolae, Sfantei Ecaterina, Sfantei Filofteia, Sfintilor Mihail si Gavriil, Sfantei Paraschiva care au fost mijocitori pentru mine pacatoasa la ajutorul bunului Dumnezeu.
|