Accidente la Sfinta Impartasanie
La multi ani tuturor!
In primul rind, va rog sa nu lasati topicul sa fie deturnat de catolicii belicosi care vor sa-l transforme in vesnica intrecere cu titlul "Io-s mai breaz".
Cei care nu raspund strict la topic, trebuiesc ignorati. Initiatorul acestui topic a pus o intrebare, si pare-se ca, in timp ce cei de alta confesiune se lupta cu ei insisi si cu ortodocsii de pe forum, cel care a intrebat ceva nu-si primeste nici acum raspunsul...
Eu am o fetita mica de 15 luni, care inca maninca mai mult tituca. O impartasesc cit de des pot, in medie saptaminal, dar, in functie de sarbatori, se poate intimpla chiar mai des. O impartasesc dimineata, in timpul Utreniei, parintele avind intotdeauna Impartasanie pentru bebelusi. Motivul pentru care o impartasesc dimineata este acela ca nu pot s-o tin nemincata pina la 12, si atunci mai bine sa ia Sfintele dimineata, mai "pe stomacul gol" (chiar daca ea suge laptic si noaptea) In genere, este bine sa treaca macar doua ceasuri de la ultimul supt, ca o..ajunare simbolica. Pentru bebelusi asa mici nu se aplica aceeasi iconomie ca la copiii mai mari, care nu maninca noaptea, si pot chiar sa reziste mai mult.
In ce priveste "irosirea" unor picaturi din Sfintele, aici este intr-adevar o problema grava. Textilele pe care a cazut Sfinta Impartasanie trebuiesc arse, iar canoanele prevad caterisirea preotului care este in mod repetat neglijent in aceasta privinta. Mi s-a intimplat si mie, si am dat hainutele respective surorii mele, care este monahie, sa le arda acolo, la manastire.
In ce priveste regurgitatul, se aplica aceeasi "regula" ca in cazul alaptatului.Adica, "nu se pune". La urma urmei, copilul poate chiar sa scape laptic din gurita in timpul suptului, daca fluxul laptelui este prea puternic. Aici Dumnezeu procedeaza prin pogoramint, avind mila de cei care nu sunt inca "la virsta intelegerii", dupa expresia domnului catolic de mai sus, pe care il rog sa mearga, impreuna cu ceilalti confrati catolici, la un forum catolic, si sa se abtina de la sfaturi savante si superioare date in chestiuni care nu-l privesc.
Doamne ajuta!
Toate cele bune!
Last edited by Iuliana_crestina; 06.01.2012 at 10:53:31.
|