View Single Post
Vechi 06.01.2012, 11:08:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Domnule Dragomir, pe motivul ca trebuie sa asteptam pana ce copiii devin constienti, ar trebui sa amanam si savarsirea botezului.
Nu, deoarece:
-botezarea nu expune la sacrilegiu, așa cum cuminecarea expune la sacrilegiu. Dacă un copil scuipă apa sfințită a botezului, aceasta nu este un sacrilegiu, pe când dacă scuipă Sf Trup și Sânge este cu totul altceva. Sincer, nu sesizați diferența ?

-În Biblie scrie de 5 ori că oamenii s-au botezat "cu toată casa lor", din care noi înțelegem "și copiii". Nu scrie nicăieri că s-au cuminecat cu toată casa lor.

-Un copil nebotezat suferă de păcatul ancestral și, din câte cunoaștem, nu se poate mântui. Dimpotrivă, un copil mic botezat, dar necuminecat, NU SUFERĂ DE NICIUN PĂCAT. Nimic nu este mai sigur că un astfel de copil s-ar mântui.

Citat:
Nu am fost lamurit de dumneavoastra in legatura cu euharistia. Ati afirmat ca trupul are in sine si sangele, caci daca nu l-ar avea am cadea in erezia pe care ati mentionat-o. Atunci ce rost mai are vinul in cult?
Aici un răspuns al cuiva care a studiat în mod special liturgica și tipicul ar fi de mult ajutor. Tot ce pot eu să vă spun este că AMBELE specii au slujit Liturghiei încă de la începutul Bisericii Catolice și că însuși Cristos așa i-a învățat să facă pe Petru și pe ceilalți apostoli. Biserica nu poate face altceva decât a fost învățată de Domnul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote