View Single Post
Vechi 06.01.2012, 14:21:58
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai dreptate, n-am fost atent, am tratat cu superficialiate versetele acelea căci ne depărtam tot mai mult de tematica topicului. Iartă-mă.

Am citit versetele respective. Nu știu ce versiune a Bibliei folosești, însă eu am căutat în original (TM și LXX) să văd despre ce e vorba acolo. Atât în Lev. 19,31 (unde apare pentru prima dată expresia) cât și în textele următoare indicate de tine este vorba de cei ce cheamă morții (vrăjitoare) și pentru aceștia/acestea este folosită o sintagmă interesantă de care n-am știut pana acum. Atât în originalul ebraic, cât și in traducerea Septuaginta. Nu am timp acum să intru în subiectul acesta, poate cu altă ocazie. Ce pot însă să te asigur -pentru a nu rămâne în suspensie problema- e că în niciuna din versiunile originale (TM și LXX) nu apare expresia "spiritele morților", cu atât mai puțin "sufletele morților".
Cred că aceasta era problema esențială vis a vis de topic... în rest poate vom aborda subiectul cu altă ocazie. Până atunci... noapte bună!
prietene, am folosit biblia pe care o folosesc majoritatea bisericilor evanghelice din Roamania-biblia Cornilescu, cat si biblia King James. Ambele se gasesc pe Google. Nu am folosit biblia ortodoxa pentru a nu fi contestat. Ce scrie la Levitic 19:31? Citez:
"Să nu vă duceți la cei ce cheamă spiritele morților, nici la vrăjitori: să nu-i întrebați, ca să nu vă spurcați cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru."
Scrie aici de spiritele mortilor? SCRIE! Este Dumnezeu cel ce vorbeste aici? ESTE! Spune undeva ca aceste spirite nu ar exista? NU! Zice Dumnezeu ca aceste spirite ar fi demoni? NU! Odata ce aceste spirite pot sa vorbeasca arata ca sunt constiente. Asa ca te intreb din nou: CE SUNT ACESTE SPIRITE ALE MORTILOR? ARATA CUMVA ACEST VERSET CA CEVA SUPRAVIETUIESTE MORTII SI ESTE CONSTIENT? Astept raspunsul tau! Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 06.01.2012 at 14:27:57.