View Single Post
Vechi 06.01.2012, 15:18:28
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Treaba asta cu ora 24 si cu mancatul, s-a mai explicat... nu inseamna ca trebuie neaparat sa mananci pana la ora aia, desi, de Revelion ai toate sansele sa o faci! Insa, daca vrei sa zici ca vreo 3 zile nu trebuie sa mananci, sau trebuie sa mananci de post inainte de liturghia de duminica, cred ca e complet gresit.

Eu una apreciez un preot care se retine sa nu mai manance nimic dupa ora respectiva, pentru ca a doua zi trebuie sa tina Sf. Liturghie. Si NU apreciez un preot care petrece lumeste de revelion (cap-coada) si a doua zi nici nu mai da pe la biserica (bine ca are cine sa-i tina locul!).
Haidem sa ne intelegem ca prea suntem confuzi. Eu nu vorbesc de preoti buni si de preoti rai. Nu am dreptul asta. Poate in sufletul meu ii mai categorisesc si ma feresc sa ajung acolo unde mi se pare mie ca ceva nu-i chiar in regula, dar daca Dumnezeu inca ii mai ingaduie sa tina sf. liturghie, inseamna ca stie El de ce. Spunea un batran staret nu demult despre preotii care ajung subiect de barfa ca acestia sunt precum unii pomi roditori care insa mai au cate o creanga uscata sau plina de omizi. Totusi, cu totii alergam sa gustam din fructele curate si ademenitoare, ignorand uscaciunea anumitor crengi.
Pe mine altceva ma surprinde, aici:
Citat:
Mai intii despre tipic si rinduiala din BOR privind conditiile necesare pt. slujire (din partea preotilor) si mai apoi despre cine are dreptul moral sa scrie articole si daca avem dreptul si competenta de a judeca ceva scris ca si articol.

De asemenea , precizez pt. a nu stiu cita oara ca eu nu fac parte dintre userii care obisnuiesc sa linguseasca, sa blagosloveasca cu fatarnicie sau facind uz de falsa smerenie si credinta sa ma port cu ,,manusi" ca sa nu se supere cumva vreun frate pe mine !
Rostul meu , aici, este sa am marea grija de a scrie ceea ce este in primul rind adevarat si mai apoi si corect.
Ca exista frati care nu suporta adevarul ... asta este numai problema lor ! Daca cineva pune o intrebare , se presupune ca trebuie sa aibe educatia si credinta necesara sa accepte un raspuns corect chiar daca acesta nu este cel pe care il astepta premeditat !
Eu inteleg de aici o deplina incredere fata de sfantul Adevar, pe care ar trebui sa-l intelegem si noi, cei mai putin cunoscatori si eventual...needucati...

Citat:
Citat:
Citat:
Reply With Quote