View Single Post
Vechi 06.01.2012, 16:50:44
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
ar fi mai apropiat de imaginea din Apocalipsa 6:9-11.
Eu as asemana imaginea din Apocalipsa 6:9-11 cu cea din Facerea 4:10.

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Daca tu imi demonstrezi cum lucreaza in credincios arvuna Duhului Sfant mentionata de Pavel si cum poate ea disparea(biblic sustinut)dupa moarte atunci sa stii ca o sa devin de-a dreptul interesat :)

Glumesc,
Vreau sa leg arvuna Duhului (despre care este scris in 2 Corinteni si Efeseni) de un alt adevar scripturistic: moartea urmeaza a fi biruita (adevar despre care a scris tot Sfantul Apostol Pavel in 1 Corinteni 15: 54-55, unde se spune ca "atunci seva implini cuvantul care zice "moartea a fost inghitita de biruinta"). Vedem ca arvuna Duhului nu este nemurirea. Mai avem pana "atunci" (si Sfantul Apostol ne spune care va fi momentul sau evenimentul care marcheaza biruinta asupra mortii).

Atunci ce este aceasta arvuna a Duhului? Apostolul Pavel ne spune ca aceasta arvuna a fost pusa in inima noastra (2 Corinteni 1:22). Aceasta arvuna a Duhului este nadejdea crestina:
Și voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: Tată!” Rom. 8:15 Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava” adică: „Tată!” Gal 4:6. asteptînd fericita noastră nădejde si arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mîntuitor Isus Hristos.(Tit 2:13)

Ca o concluzie: Domnul Iisus Hristos ne-a adus iertarea si nadejdea biruintei asupra mortii si a mostenirii vietii vesnice, (ca o arvuna a Duhului - pusa in inima noastra). Dar, moartea ramane aceeasi moarte si pentru cei din VT si pentru cei din NT. "Atunci" (cand Domnul va reveni si va invia pentru totdeauna pe cei morti in credinta) "se va implini cuvantul care zice "moartea a fost inghitita de biruinta". Pana atunci, nu exista nici o forma de vietuire (nici macar intermediara) in moarte. Toti murim de-a binelea (de o moarte care este ca un somn fara constienta - adica, fara semne de viata - dar, din care vom fi inviati).

P.S. Cat despre disparitia arvunei ... ; nu se va intampla asa ceva. Eu traiesc cu nadejdea si bucuria pusa de Tatal in inima mea, prin Duhul. Daca voi inchide ochii (voi muri) ii voi deschide in clipa urmartoare in prezenta Mantuitorului, care a revenit ca sa ma invie si sa ma ia cu El. Arvuna va fi continuata de adevarata rasplata, pe care o voi primi la revenirea Mantuitorului.

Last edited by grasu77; 06.01.2012 at 16:56:29.