View Single Post
Vechi 06.01.2012, 17:09:56
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cu multa iertare si ingaduinta inaintea dumneata frate iti spun din capul locului ca multe nu sti , dar in ciuda aparentelor si mai multe nici nu voiesti sa sti .
Ai deviat subiectul de discutie de la timp la somn . Una-i una si alta-i alta . Cind vom ajunge la somn vom discuta si asta . Deocamdata s-a pus problema de mincat si mincare . Vad ca dumneata o deviezi spre mincarime . Nu-i inca timpul !
Daca am pretins vreodata ca ceea ce stiu, este batut in cuie, imi cer iertare din tot sufletul meu. Eu stiu "cate ceva" si sunt convins ca sunt atatia altii care stiu mult mai multe decat mine. Imi propun insa sa invat cat pot de pe unde pot. Acolo unde constat ca omul stapaneste bine sfintele invataturi, sunt numai urechi. Se intampla insa cand ajungem sa pretindem si sa insistam ca stapanim aceste invataturi mult mai bine decat altii, care sunt asa si asa, sau dimpotriva, nu sunt nu-stiu-cum, sau nu au "calitati bune"... Mie mi-e foarte usor sa ma joc cu cuvintele, dar mi-e frica sa ma joc de-a invatatorul.
Nu cred ca am deviat subiectul si nu stiu ce-ar fi trebuit sa fac sa aduc subiectul pe fagasul lui: sa astept sa "treaca somnul"? Timpul este relativ. Daca sunt doua biserici la distanta de 1 Km, dar despartite de granita unei tari a caror ora difera, unde este Adevarul caruia ne supunem? De Sfintele Pasti, unele biserici incep Sf Inviere dupa ora veche, adica la ora 01.00. Ce sa facem atunci, sa ne orientam dupa timpul in care am baut ultimul... sprit?...
Cred ca mai important decat timpul, este ca, intre ultima inghititura luata, si primirea sf impartasanii, sa existe neaparat o perioada de somn. Eu asa am fost invatat de strabunii mei si am toate motivele sa cred ca stiau bine oranduielile bisericii noastre ortodoxe.
Reply With Quote