View Single Post
Vechi 06.01.2012, 17:33:22
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Pai Grasule,daca suflarea de viata se intoarce la Domnul si trupul se intoarce in tarina,cu tot cu inima lui fizica,unde anume se pastreaza arvuna Duhului pt ca spui ca nu dispare?
Cand Apostolul Pavel spune ca arvuna Duhului a fost pusa in inimile noastre, nu inseamna ca ni s-a facut operatie pe cord deschis. Nu despre inima fizica este vorba (lucru pe care l-ai inteles).

Nu este nevoie ca arvuna Duhului sa se pastreze. Ea este continuata de adevarata rasplata.

Citat:
Sau dispare la momentul mortii,adica are efect doar pe timpul vietii?
Uite aici este problema: la momentul mortii. Pentru unii, de aici si pana la inviere este cale lunga (si mult de discutat). Pentru altii (cum ar fi subsemnatul) nu este decat o "clipeala de ochi". Totul are continuitate. Perioada mortii nu exista (nici Scriptura - in special NT - nu-i da importanta). Nu constientizez aceasta perioada. Dupa ce inchid ochii urmeaza momentul cand ii deschid, la inviere.

Citat:
In Filipeni 1:21-24 si 2 Corinteni 5:6-8 se poate vorbi de stare de inconstienta in expresiile ,,sa fiu impreuna cu Hristos" si ,,sa fim acasa la Domnul"?Pot sa fiu acolo,in acel fel,daca arvuna Duhului dispare la momentul mortii?
Cred ca am lamurit cum vad problema mortii. Propria-mi moarte nu exista (pentru mine). Eu nu o voi constientiza. Pentru mine arvuna Duhului este urmata de rasplata vesnica.

Last edited by grasu77; 06.01.2012 at 17:37:49.