View Single Post
Vechi 06.01.2012, 18:26:13
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Prin ce spui limitezi actiunea Duhului doar pe timpul vietii,intrucat in urma anihilarii de dupa moarte(suflarea pleaca la Domnul si trupul se distruge)in lipsa sufletului normal ca nu mai are pe ce sa actioneze.
Actiunea Duhului Sfant este oricum limitata de receptivitatea noastra. Ca tot ai dat o tenta tehnica discutiei, fac o analogie cu lucrul pe un computer(care este computer numai daca are piesele - trupul - si suflarea de viata - curentul). Cat timp are curent in el, poti sa-i bati la tastatura, cu efect. Daca nu are curent in el (suflare de viata) faci degeaba carcei la degete.

Citat:
In situatia trup+suflare(si atat)nu imi este clar pe ce actioneaza nici in timpul vietii in opinia voastra.Suflarea este a Domnului si trupul se distruge.Practic pe ce se exercita lucrarea Duhului?
Trup + suflare de viata = sufletul viu, adica eu (grasu). Pe mine/in mine actioneaza Duhul Sfant.

Citat:
Alte intrebare:tu introduci intre momentul mortii si cel de a fi in Hristos o perioada de timp inconstienta.
Sa spunem, daca vrei, "a fi cu Hristos" (daca ne referim la momentul cand va reveni Domnul sa ne ia).

Eroare: nu eu introduc o perioada de timp. Dimpotriva. Am spus ca pentru mine nu exista aceasta "prioada de timp". Nu exista nici in Noul Testament. Nu este treba mea sa explic ceva total lipsit de importanta (pentru mine). Daca vrei sa trecem direct la inviere, atunci am ce sa-ti spun.

Citat:
Dar unde spune Pavel(de ex) ca exista o asemenea perioada fara nici un fel de constienta?
Nici pentru Sfintii Apostoli nu a exista "o asemenea perioada de timp". Nu au spus nimic despre ea. In schimb, despre revenirea Mantuitorului ,despre inviere si depsre nadejdea lor de a fi cu Domnul au tot spus incontinuu.

Din cat de "mult" au spus Sfintii Apostoli despre "acea perioada", ne dam seama de starea de constienta si importanta acestei perioade.

Citat:
Daca mergi pe ideea ca ,,asa spune in VT prin urmare asa trebuie inteles in NT(fara ca NT sa precizeze expres)atunci sunt probleme semnificative.De exemplu unde si in ce criterii trebuie sa inteleg metaforic si unde ad literam?De ce nu ar fi o vorbire metaforica,ce argumente considerati ca exista?
Pentru mine VT si NT inseamna Cuvantul lui Dumnezeu. Daca NT nu schimba ce spune VT, inseamna ca lucrurile nu s-au schimbat.

Cat despre intelegerea literara sau metaforica, putem spuna ca problema despre constienta pe timpul mortii este tratata limpede (literar) in VT. Se folosesc expresii de genul "mortii nu stiu nimic", "mortii nu Te lauda", "cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine", etc.

Citat:
Mie nu imi este clar pe ce sustineti(versete)starea acestea in NT.
Pe lipsa versetelor care sa spuna ceva despre perioada din timpul mortii. Cred ca tacerea NT spune multe. In plus, remintesc tacerea celor care s-au intors din starea de moarte (la cei inviati).

Citat:
S-ar putea sa gresesc dar evreii,prin perioada tarzie,nu ajunsesera si ei sa creada in ceva similar cu constienta/nemurirea?
Nu cunosc bine subiectul. Stiu doar ca saducheii nu credeau in inviere. Dar, in ce credeau, nu stiu.

Last edited by grasu77; 06.01.2012 at 18:38:48.