Citat:
În prealabil postat de grasu77
Ai o problema importanta de rezolvat. Sa intelegi care sunt intelesurile cuvantului "suflet", in Sfanta Scriptura.
Unul din intelesuri este acela de "viata". Ex:"Pastorul cel bun isi da sufletul (viata) pentru oile sale".
Fapte 20:10 (ultima parte) poate fi tradus si in felul acesta : "caci viata lui este in el". Unele traduceri chiar asa suna.
Tu, ce ai inteles din "sufletul lui este in el"? Ai inteles cumva ca din Eutih inca nu a iesit ceva ce seamana cu o fantoma?
|
Aha deci cuvantul suflet are mai multe intelesuri ? Si banuiesc ca am nevoie de tine sa-mi spui mereu cum trebuie sa citesc.
De ce nu ar fi la fel si cand se refera la fiinta omului ?Pe acelasi principiu cu "Capul plecat sabia nu-l taie ". Care este sensul cuvantului suflet folosit de Hristos cand spune "Nu va temeti de cei ce pot ucide trupul dar nu pot ucide sufletul ... " ?
Care este sensul folosit de Petru atunci cand interpreteaza Psalmul :" Ca nu vei lasa sufletul meu in Hades,nici trupul meu sa vada stricaciunea." .Nu vezi ca logica voastra pica cum ca sufletul ar fi trupul + suflarea de viata nu se aplica aici ?