View Single Post
Vechi 07.01.2012, 11:28:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Exact, cum poate fi sufletul in sange? E clar ca se refera la viata, ca principiu.
Dar eu nu am sustinut altceva.Eu stiu ca acelasi cuvant inseamna mai multe lucruri si in opinia mea nu e gresit ca in multe versiuni este tradus viata "caci viata lui este in el ".Dar acelasi lucru se intampla si atunci cand in Biblie acelasi cuvant se refera la toata fiinta.3000 de suflete inseamna 3000 de oameni.Dar sa sustii ca sufletul este Trupul + suflarea de viata cand insusi Hristos face o deosebire clara "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul " este gresit.
Este gresit sa aduci argumente cum ca spiritele mortilor supravietuiesc folosindu-te de povestea cu Samuel si Saul dar in acelasi timp este gresit sa spui ca mortii nu stiu nimic folosindu-te de cele spuse in Ecclesiast.Asta inseamna sa citesti cartea cu ...partea dorsala si fara nici un pic de creier. E clar ca in Ecclesiast toata problema este tratata din punctul de vedere al oamenilor si in sensul asta totul este desertaciune si nedreptate.
Dar fiecare din noi stie deja "adevarul " .Cautam in Biblie si in viata dovezi care sa sustina deja adevarul pe care noi il stim.Santem in stare sa rastalmacim orice cum a facut 99 cu chestia aia cu Noe doar ca sa nu existe ceva impotriva a ceea ce noi deja credem.